HTZ: Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine

Slika /slike 1/Turizam/100 milijuna noćenja.jpg

U Hrvatskoj je od 01. siječnja do 22. rujna ostvareno 18,3 milijuna dolazaka i gotovo 101 milijun noćenja, što u odnosnu na isto razdoblje 2018. godine predstavlja rast od 4 posto u dolascima i 2 posto u noćenjima. U tom je razdoblju najviše noćenja ostvareno s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Poljske i Italije.

Hrvatska je ove godine 100 milijuna turističkih noćenja ostvarila tijekom ovoga vikenda, što je tjedan dana ranije nego lani, objavila je u ponedjeljak Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na temelju podataka sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te u nautičkom charteru. To, ocjenjuju u HTZ-u, potvrđuje kako hrvatski turistički sektor i u ovoj vrlo izazovnoj i zahtjevnoj turističkoj godini ostvaruje iznimno pozitivne rezultate.

"Dosadašnji pozitivni pokazatelji o ostvarenom turističkom prometu, ali i oni financijski, dokaz su kako je Hrvatska izvrsno pozicionirana na svjetskom turističkom tržištu. I dalje ćemo našu turističku politiku voditi u smjeru održivog i odgovornog turizma s ciljem da kvaliteta cjelokupne ponude bude sve kvalitetnija", istaknuo je u priopćenju ministar turizma Gari Cappelli.

I direktor HTZ-a Kristjan Staničić smatra da realizacija 100 milijuna noćenja tjedan dana ranije u odnosu na prošlu godinu predstavlja odličan rezultat hrvatskog turizma i jasan podatak kako naša zemlja zauzima stabilnu poziciju na konkurentnom međunarodnom tržištu.

Po prvim i nepotpunim podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu godine, odnosno od 01. siječnja do 22. rujna, ostvareno 18,3 milijuna dolazaka i gotovo 101 milijun noćenja, što u odnosnu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 4 posto u dolascima i 2 posto u noćenjima.

U tom je razdoblju najviše noćenja ostvareno s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Poljske i Italije, a destinacije s najviše noćenja su Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Split i Medulin, ističu iz HTZ-a u priopćenju. 

(Hina)

Vijesti iz medija | Statistički podaci | Hrvatski izvoz