Hrvatske tvrtke na metaloprerađivačkom sajmu EMO-Hannover 2019.

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_146957396_cr.jpg

Ove se godine među 2.193 izlagača predstavlja i hrvatska tvrtka SAB d.o.o. iz Daruvara, proizvođači držača alata i pribora za CNC strojeve, dok je sajam posjetilo i nekoliko direktora hrvatskih tvrtki kao što je ITAS Prvomajska d.d. iz Ivanca, Eurometal d.o.o. iz Osijeka i ARS METAL TECHNOLOGY d.o.o. iz Zagreba.

U Hannoveru održava se ove godine sajam metaloprerađivačke industrije EMO-Hannover (https://www.emo-hannover.de/home) od 16. do 21. rujna. S obzirom na to kako se sajam upriličuje u dvogodišnjem ciklusu Hannover-Milano-Hannover, sajam će se tek za četiri godine ponovno održati u glavnom gradu Donje Saske.

EMO je vodeći sajam metaloprerađivačke branše koji redovito okuplja više od 2000 izlagača, a na njemačkoj lokaciji raspoređeni su u 17 hala ukupne površine 181.768 m². Posjećenost sajma kreće se oko 130.000 posjetitelja.

Ove se godine među 2.193 izlagača predstavlja i hrvatska tvrtka SAB d.o.o. (https://sab.hr/) iz Daruvara, proizvođači držača alata i pribora za CNC strojeve, dok je sajam posjetilo i nekoliko direktora hrvatskih tvrtki kao što je ITAS Prvomajska d.d. iz Ivanca, Eurometal d.o.o. iz Osijeka i ARS METAL TECHNOLOGY d.o.o. iz Zagreba.

Generalni konzul Republike Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek posjetio je 17. rujna 2019. godine hrvatskog izlagača te u nastavku održao sastanak s direktorima hrvatskih tvrtki koji su posjetili sajam kako bi održali postojeće poslovne kontakte sa svojim partnerima te ostvarili nove kontakte i akvizicije.

U razgovoru s direktorom SAB d.o.o. Borisom Budinjašem gk Tušek istaknuo je podršku Generalnog konzulata RH u Hamburgu hrvatskim proizvođačima i izvoznicima kao i općenito gospodarskim subjektima RH.

Razgovoru su se pridružili i Saša Turković i Danijel Lukšić, predstavnici tvrtke DMG MORI AG za jugoistočnu Europu koji su, također, iskazali spremnost pomoći hrvatskim tvrtkama kako bi optimalno iskoristili svoje proizvodne kapacitete.

(MVEP)

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz