Hrvatskoj se otvara tržište od 255 milijuna Indonežana

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Indonezijsko poslovno vijeće osnovano je s ciljem promicanja i unapređivanja gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Indonezije s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i poduzetničkih inicijativa, te trgovinske razmjene između dviju zemalja.

U veleposlanstvu Republike Indonezije u Zagrebu je u petak, 16. rujna 2016. godine, svečano predstavljeno Indonezijsko poslovno vijeće.

Uz domaćine otpravnika poslova Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Widjoseno Sastroamidjojo i predsjednika Indonezijsko poslovnog vijeća Tomislava Vuka i glavnog tajnika Igora Zgrabljića svečanosti predstavljanja Vijeća nazočilo je 50-ak uglednika i predstavnika indonezijskih i hrvatskih tvrtki te institucija među kojima i direktor Indonezijskog centra za trgovinsku promociju Hikmat Rijadi.

U svom uvodnom govoru otpravnik poslova Republike Indonezije Nj.E. Widjoseno Sastroamidjojo zahvalio je osnivačima Indonezijskog poslovnog vijeća i rekao da se Vijeće osniva u najboljem mogućem trenutku; kada veliki broj indonezijskih investitora pokazuje interes za ulaganjem u Hrvatsku i trgovinskom razmjenom s našim gospodarstvenicima.

Indonezijsko poslovno vijeće osnovano je s ciljem promicanja i unapređivanja gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Indonezije s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i poduzetničkih inicijativa, te trgovinske razmjene između dviju zemalja. Aktivnosti Vijeća uključivati će i područje jugoistočne Europe s naglaskom na bližu regiju.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz