Hrvatsko sudjelovanje na sajmovima „Yare“ i „Compotec“

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_159783209_cr.jpg

U razdoblju od 06. do 08. travnja 2016. u gradovima Viareggio i Carrara održali su se specijalizirani sajmovi namijenjeni nautičkom sektoru, na kojima su sudjelovali predstavnici hrvatskih tvrtki.

U razdoblju od 06. do 08. travnja 2016. u gradovima Viareggio i Carrara održali su se specijalizirani sajmovi namijenjeni nautičkom sektoru.

Prvi  pod nazivom „Yare“ bio je usmjeren prema nautičkim agencijama i specijalistima iz područja pomorskog sektora, dok je drugi sajam pod nazivom „Compotec“ bio specijaliziran salonu za nautičku opremu .

Na sajmu „Yare“ predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Italiji održali su niz sastanaka s predstavnicima agencija koje se bave regrutiranjem kapetana, časnika i drugog osoblja za rad na super luksuznim jahtama. Na taj način bi se hrvatski stručnjaci umrežili u svjetski sustav regrutiranja kvalificiranog časničkog osoblja.

Na sajmu „Compotec“ Hrvatska je nastupila posredstvom HGK Zagreb, na čijem je štandu nastupilo više hrvatskih tvrtki, a najveći interes privukla je tvrtka „BIMEX PRO“ iz Zagreba, koja je lansirala hrvatski proizvod za čišćenje podvodnog dijela broda. Na tom salonu nastupila je i jedna od najznačajnijih distributivnih tvrtki za nautičku opremu u Hrvatskoj, riječki „Unimar“.



 
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Strana tržišta i prilike