Hrvatski znanstvenici pobjednici natječaja „Moja zemlja – moja Rusija“

Slika /slike 1/Gospodarstvo/moja zemlja-moja rusija.jpg

Natječaj Moja zemlja – moja Rusija provodi od 2003. te se proteklih 15 godina na njega prijavilo više od 58.000 sudionika. Pobjednice natječaja, na koji se prijavilo više od 34.000 sudionika, bile su znanstvenice Odjela za rusistiku Sveučilišta u Zadru s projektom "Zadar – Nižnji Novgorod, prijateljstvo gradova", čiji je slogan "Bliži, nego ikada".

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja „Moja zemlja – moja Rusija“ održana je 08. lipnja 2019. godine u okviru Peterburškoga međunarodnoga ekonomskog foruma SPIEF`19.

Pobjednice natječaja, na koji se prijavilo više od 34.000 sudionika, bile su znanstvenice Odjela za rusistiku Sveučilišta u Zadru s projektom "Zadar – Nižnji Novgorod, prijateljstvo gradova", čiji je slogan "Bliži, nego ikada", a koji je osmislio i predstavio tim mladih zadarskih rusista kojeg čine: Branka Jeličić, mag. educ. philol. russ., mag. educ. ital., autorica projekta, Matea Fumić, studentica Odjela za rusistiku, suautorica projekta te doc. dr. sc. Sandra Hadžihalilović, pročelnica Odjela za rusistiku i voditeljica projekta.

Glavni cilj projekta je spajanje obrazovnih, kulturnih, sportskih i volonterskih događaja kao elemenata javne diplomacije dvaju gradova s ciljem proširenja suradnje. U suradnji s Odjelom za slavistiku Lingvističkog sveučilišta u Nižnjem Novgorodu, uz podršku Savjeta mladih grada Zadra, Euroazijske udruge Zadra (Global business concepts Zadar) te uz podršku Grada Zadra projekt će činiti bazu uspostavljanja prijateljstva između gradova Zadra i Nižnjeg Novgoroda.

Natječaj Moja zemlja – moja Rusija provodi od 2003. te se proteklih 15 godina na njega prijavilo više od 58.000 sudionika. Od 2018. natječaj se provodi uz podršku fonda Roscongress, a svečana dodjela nagrada pobjednicima održava se u sklopu Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu. Na natječaj u 2019. prijavljeno je više 34 tisuće sudionika, što je peterostruko od prošlogodišnjeg natječaja.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i veleposlanik RH u RF Tomislav Car čestitali su voditeljici projekta Sandri Hadžihalilović, kao i cijelom timu na uspjehu.

(MVEP)

 

Pisane vijesti | Događanja