Hrvatski vinari na Međunarodnom sajmu vina "Wine Paris"

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/vina croatia u parizu.jpg

Na Međunarodnom sajmu vina "Wine Paris", koji se održava od 10. do 12. veljače u Parizu, u organizaciji HGK pod brendom Vina Croatia – vina mosaica predstavljaju se Krautheker, Osilovac, Jako vino, Bolfan vinski vrh, Dingač - Skaramuča i Buzdovan.

Na Međunarodnom sajmu vina "Wine Paris", koji se održava od 10. do 12. veljače u Parizu, u organizaciji HGK pod brendom Vina Croatia – vina mosaica predstavlja se i šest domaćih vinarija, objavili su u utorak iz HGK.

Na sajmu se predstavljaju Krautheker, Osilovac, Jako vino, Bolfan vinski vrh, Dingač - Skaramuča i Buzdovan.

Sajam okuplja stručne posjetitelje iz više od 100 zemalja svijeta, pa vinari imaju idealnu priliku za promociju i pronalazak puta do vanjskog tržišta, navode iz HGK-a. Vinariji Bolfan vinski vrh, koja je izložila svoja ekovina, ovo je prva godina sudjelovanja u Parizu.

Tvrtka Feravino je prošle godine prvi put predstavila svoja vina u Parizu, a Josip Pavić iz te tvrtke je kazao kako su zadovoljni smo postignutim rezultatima na sajmu te kontaktima koje su ostvarili.

Feravino izvozi oko 20 posto sveukupne proizvodnje u 20-ak zemalja svijeta, a Pavić je kazao kako su im u 2019. najuspješnija tržišta bila Belgija, Švicarska i Finska. Od egzotičnih tržišta naveo je Japan, Australiju i Meksiko, gdje uspješno posluju već nekoliko godina s uzastopnim rastom prodaje.

Međunarodni je sajam vina nastao spajanjem dugogodišnjeg mediteranskog sajma Vinisud i međunarodnog sajma Vinovision Paris. Okuplja više od 2.000 proizvođača i trgovaca vinom iz Francuske i inozemstva, a očekuje se oko 30.000 posjetitelja od čega oko 35 posto iz inozemstva, navodi se u priopćenju.

(Hina)

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz