Hrvatski startup Once Sport ostvario uspjeh na globalnom tržištu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_195790583_cr.jpg

Once sport više od 80% prihoda ostvaruje iz inozemstva, a neki od klijenata s kojima surađuju su Kicker iz Njemačke, Aspire Academy iz Qatara, NK Maribor iz Slovenije,  Primeiro de Agosto iz Angole i drugi.

Hrvatski startup 'Once sport' kroz razvoj aplikacija specijaliziranih za sport 4 godine s uspjehom pomaže trenerima diljem svijeta u taktičkoj pripremi i analizi utakmica što potvrđuje iskazani EBITDA za prošlu godinu od 1.2 milijuna kuna HRK te ostvarena dobit po zaposleniku prije obračuna amortizacije i poreza na dobit od 400.000 kuna što je odličan rezultat za startup. 

Once sport više od 80% prihoda ostvaruje iz inozemstva, a neki od klijenata s kojima surađuju su Kicker iz Njemačke, Aspire Academy iz Qatara, NK Maribor iz Slovenije,  Primeiro de Agosto iz Angole i drugi. Da prostora za napredak ima potvrđuje i činjenica da su od kraja 2015. godine udvostručili broj djelatnika. U planu je i daljnje širenje na druga sportska tržišta za koja pripremaju nove inovativne proizvode.

„Once Football Video Analyzer“ novi je proizvod tvrtke Once i već ga koriste u Dinamo Zagrebu, PAS Hamadanu u Iranu, dok brojni klubovi iz Mađarske, Poljske, Srbije i Sloveniji uključili su se u fazu testiranja proizvoda.

Once Football Video Analyzer se također može koristiti i za druge sportove čime Once sport  počinje sa širenjem svoje ponude aplikacijama za ostale sportove. Kako bi kvalitetu i inovativnost aplikacija održali na visokoj razini, Once sport je uspostavio suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računalstva s čije strane je 4 profesora sa svojim stručnim znanjem involvirano u tehničkom razvoju proizvoda.

U ožujku će predstavnici Once sporta sudjelovati na konferenciji „MIT Sloan Sports Analytics Conference“ u Bostonu prateći najnovije trendove u sportskoj analitici te će predstaviti hrvatski software potencijalnim korisnicima.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz