Hrvatski softver u saudijskoj tvornici aluminija

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_280790978_cr.jpg

Saudijski tvornički kompleks za obradu aluminija Ma'aden primijenit će rješenje zagrebačke softverske tvrtke 8Sigma "MES" (eng. Manufacturing Execution System) za digitaliziraciju proizvodnje aluminija za automobilsku industriju. Suradnja s Ma'aden Aluminiumom je dio plana koji uključuje investiciju vrijednu nekoliko milijuna dolara te se odnosi na kompletnu digitalizaciju proizvodnih procesa u valjaonici u kojoj se obrađuje aluminij za automobilsku industriju.

Saudijski tvornički kompleks za obradu aluminija Ma'aden primijenit će rješenje zagrebačke softverske tvrtke 8Sigma "MES" (eng. Manufacturing Execution System) za digitaliziraciju proizvodnje aluminija za automobilsku industriju, priopćila je u četvrtak zagrebačka tvrtka.

Nakon natječaja u kojem je sudjelovalo nekoliko uglednih kompanija, menadžment Ma'adena je odlučio da je najbolja pristigla ponuda upravo ona koju je dostavila 8Sigma, čiji su stručnjaci razvili vlastito rješenje te dokazali svoju ekspertizu radeći na nekim od najzahtjevnijih projekata u području inače vrlo kompleksne metalne industrije, kaže se u priopćenju.

Kako se navodi, suradnja s Ma'aden Aluminiumom je dio plana koji uključuje investiciju vrijednu nekoliko milijuna dolara te se odnosi na kompletnu digitalizaciju proizvodnih procesa u valjaonici u kojoj se obrađuje aluminij za automobilsku industriju.

Ugovor o suradnji između dvije tvrtke potpisan je prošloga tjedna te se odnosi na prvu fazu uvođenja rješenja 8Sigma MES u tvorničkom postrojenju u saudijskom Ras Al Khairu, koja bi trebala biti dovršena i puštena u rad tijekom 2020. godine.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz