Grupa Končar: Udio izvoza u ukupnim prihodima iznosi 65 posto

Slika /slike 1/Gospodarstvo/končar.jpg

Prihodi od prodaje na inozemnom tržištu ostvareni su u iznosu od 811 milijuna kuna, što je usprkos blokadi ugovora za Iran i BiH (HE Vranduk) za 17,3 posto više od ostvarenja u istom razdoblju prošle godine. Najznačajniji izvoz ostvaren je u Njemačku, Švedsku, Austriju, Ujedinjene Arapske Emirate te Nizozemsku. U odnosu na isto razdoblje prethodne godine do značajnijeg povećanja prihoda od prodaje proizvoda i usluga u izvozu došlo je na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata, Austrije i Njemačke.

Grupa Končar u prvom polugodištu ostvarila je 16,2 milijuna kuna neto dobiti, što je 55 posto manje nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke objavljenog u petak. Ukupni su prihodi Grupe iznosili 1,32 milijarde kuna i manji su 0,14 posto, dok su ukupni rashodi povećani 1,3 posto, na 1,29 milijardi kuna. Poslovni prihodi ostvareni su u iznosu od 1,3 milijarde kuna, što je rast od 4,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznose 1,25 milijardi kuna i viši su za 8,7 posto. Prihodi od prodaje čine 96,5 posto ukupnih poslovnih prihoda.
 
Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 445 milijuna kuna. U strukturi prihoda od prodaje proizvoda i usluga na domaćem tržištu, prihodi od prodaje proizvoda i usluga društvima HEP - Proizvodnja, HEP – Operator distribucijskog sustava, Hrvatski operator prijenosnog sustava ostvareni su u iznosu od 161 milijun kuna.
 
Prihodi od prodaje na inozemnom tržištu ostvareni su u iznosu od 811 milijuna kuna, što je usprkos blokadi ugovora za Iran i BiH (HE Vranduk) za 17,3 posto više od ostvarenja u istom razdoblju prošle godine, navodi se u priopćenju.
 
U ukupnim prihodima od prodaje proizvoda i usluga udio izvoza iznosi 65 posto. Najznačajniji izvoz ostvaren je u Njemačku, Švedsku, Austriju, Ujedinjene Arapske Emirate te Nizozemsku.
 
U odnosu na isto razdoblje prethodne godine do značajnijeg povećanja prihoda od prodaje proizvoda i usluga u izvozu došlo je na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata, Austrije i Njemačke.
 
(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz