Hrvatski proizvođači na sajmu SIAL 2016 u Parizu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Na najvećemu europskom sajmu prehrambene industrije SIAL 2016. predstavit će se 17 hrvatskih izlagača u organizaciji HGK. To je peti nastup hrvatskih tvrtki na tom sajmu.

Na najvećemu europskom sajmu prehrambene industrije SIAL 2016. koji se održava od 16. do 20 listopada u Parizu, predstavit će se 17 hrvatskih izlagača, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), organizatora nastupa hrvatskih tvrtki. To je peti nastup hrvatskih tvrtki na tom sajmu.

"Uzimajući u obzir uspjeh ostvaren na SIAL-u prije dvije godine, hrvatski izlagači i ove se godine nadaju dobrim poslovnim rezultatima svog predstavljanja", kazala je viša stručna suradnica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Jasminka Dukić.

Na dosad najvećemu izložbenom prostoru predstavlja se 17 hrvatskih izlagača - Agrokorove tvrtke Agrolaguna, Belje, Ledo, Jamnica, PIK Vrbovec i Zvijezda, zatim tvrtke Dupin, Grbić, Hermes International, Mlinar, Pisinium, Prodan tartufi, Ragusa, Uje, Uljara Baioco i Vegetariana.

Ove se godine na sajmu SIAL očekuje nastup više od 6.400 izlagača iz više od 100 zemalja te 160.000 registriranih posjetitelja, čime potvrđuje vodeću poziciju među prehrambenim sajmovima u Europi i svijetu, navodi se u priopćenju HGK.

(Hina)
 

Pisane vijesti