Hrvatski proizvođači brodske opreme na sajmu u Sankt Peterburgu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

HGK je organizirala nastup hrvatskih proizvođača brodske opreme na Međunarodnom sajmu brodograđevne industrije NEVA koji se od 17. do 20. rujna održava u Sankt Peterburgu. Na zajedničkom HGK-ovom izložbenom prostoru predstavit će se Vulkan Nova i Inelteh iz Rijeke te Pastor Inženjering i ACM-J.E.K. iz Zagreba.

Hrvatska gospodarska komora organizirala je nastup hrvatskih proizvođača brodske opreme na Međunarodnom sajmu brodograđevne industrije NEVA koji se od 17. do 20. rujna održava u Sankt Peterburgu te ocjenjuje da je rusko tržište prilika za hrvatske proizvođače.

Na zajedničkom HGK-ovom izložbenom prostoru predstavit će se Vulkan Nova i Inelteh iz Rijeke te Pastor Inženjering i ACM-J.E.K. iz Zagreba, izvijestili su u srijedu iz Komore.

Hrvatska industrija proizvodnje brodske opreme zapošljava oko 7000 djelatnika u dvadesetak tvrtki, a udio domaćeg materijala i opreme iznosi od 20 do 22 posto od ugovorene cijene broda, ovisno o tipu broda i brodogradilištu. Hrvatske tvrtke proizvode dijelove i opremu za sve segmente broda, od motora i opreme za palubu, preko ventilacijske i klima opreme pa sve do namještaja i interijera. Pružaju i inženjerske usluge u brodogradnji.

NEVA je jedan od najvažnijih sajmova pomorstva i brodogradnje u Rusiji, namijenjen proizvođačima proizvoda i usluga povezanih s brodogradnjom i pomorstvom. Bijenalnog je karaktera, a ove se godine održava po 15. put. Na prethodno održanom sajmu 2017. sudjelovalo je više od 600 izlagača iz 37 zemalja, a posjetilo ga je više od 20.000 posjetitelja.

Nacionalne štandove osim Hrvatske imale su i baltičke države, Kina, Danska, Finska, Njemačka, Island, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rusija i Turska.

(Hina)



Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz