Hrvatski nastup "magnet za posjetitelje" turističkog sajma f.re.e u Muchenu

Slika /slike 1/Turizam/rh na sajmu u muenchenu.jfif

Uz 900 izlagača iz 50 zemalja, Hrvatska se predstavila s turističkom ponudom iz svih krajeva Hrvatske. Predstavilo se 27 izlagača-tvrtki, turističkih zajednica i prijevoznika, na štandu nositelja nastupa Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Hrvatska je kao zemlja - partner bila magnet za posjetitelje najvećeg turističkog sajma u Bavarskoj f.re.e u Münchenu, koji je od 22. do 26. veljače posjetilo rekordnih više od 160 tisuća posjetitelja, ističe u završnom izvješću s toga sajma organizator Messe München.

Uz 900 izlagača iz 50 zemalja, Hrvatska se predstavila s turističkom ponudom iz svih krajeva Hrvatske. Predstavilo se 27 izlagača-tvrtki, turističkih zajednica i prijevoznika, na štandu nositelja nastupa Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Atraktivnosti predstavljanja pridonijele su prezentacije i degustacije hrane i vina te nastupi izvođača poput zvončara, alkara, KUD-ova, mažoretkinja i drugih.

U završnom izvješću o sajmu, organizatori prenose izjave direktora HTZ-a Kristjana Staničića da je zadovoljan cjelokupnom prezentacijama hrvatske turističke ponude brojnim partnerima i posjetiteljima Bavarske koji su pokazali veliki interes za odmor u Hrvatskoj.

"Predstavljanje Hrvatske na ovogodišnjem sajmu bilo je posebno važno, a povratne informacije bavarskih partnera i prijatelja su optimistične te prema sadašnjim podacima možemo očekivati ​​iznimno dobru turističku godinu", prenose Staničića u izvješću.

Izvršni direktori Messe Münchena Reinhard Pfeiffer i Stefan Rummel naglasili su važnost tog sajma i sajamske industrije za turizam, ocijenivši da velik broj posjetitelja i zadovoljstvo izlagača na f.re.e-ju pokazuju koliko su javni sajmovi još uvijek visoko traženi i potrebni.

Prenose izjavu gradonačelnika Münchena Dietera Reitera koji je kazao da je "sretan što se nakon duge pauze zbog covida-19 sajam putovanja i slobodnog vremena f.re.e ponovno održava u Münchenu nudeći mnogo prijedloga za odmor, putovanja i slobodno vrijeme".

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz