Hrvatski izlagači na turističkom sajmu „Travel Show 2022“ u Goyangu

Slika /slike 1/Turizam/shutterstock_262850063_cr.jpg

U gradu Goyangu kraj Seula održan je od 10. do 13. studenoga 2022. turistički sajam „Travel Show 2022“ na kojem je sudjelovalo pet domaćih i petnaest stranih izlagača iz Hrvatske, Latvije, Litve, Perua, Uzbekistana i zasebni štandovi iz različitih pokrajina Japana, što je bila prilika da se Hrvatska istakne na korejskom tržištu turističkih putovanja u inozemstvo.

U gradu Goyangu kraj Seula održan je od 10. do 13. studenoga ove godine turistički sajam „Travel Show 2022“. Iako je ove godine bio nešto skromnijeg formata – sudjelovalo je tek pet domaćih i petnaest stranih izlagača (Hrvatska, Latvija, Litva, Peru, Uzbekistan i zasebni štandovi za različite pokrajine Japana) – to je bila tim veća prilika da se Hrvatska istakne na korejskom tržištu turističkih putovanja u inozemstvo.

Pored raznolikih grafički privlačnih plakata i brošura s popularnim prirodnim i kulturnim znamenitostima Hrvatske, na štandu je postavljena jumbo fotografija zidina Dubrovnika, ispred koje su se posjetitelji rado fotografirali.

S obzirom na to da se radi o jednom od prvih većih sajmova nakon ukidanja svih pandemijskih ograničenja ove godine (turističkom sajmu je u istoj dvorani pridružen sajam prehrambenih proizvoda), broj posjetitelja bio je vrlo visok sva četiri dana, a natprosječno visok tijekom dva radna dana, kada se obično ne očekuje visoka posjećenost.

Na štandu je osim djelatnika Veleposlanstva Republike Hrvatske u Seulu bio prisutan i direktor ureda hrvatske kompanije Uniline d.o.o. u Seulu. Iz razgovora s brojnim posjetiteljima hrvatskog štanda na sajmu Travel Show 2022 može se zaključiti kako Hrvatska ostaje itekako poželjna i relevantna turistička destinacija za inozemna putovanja Korejaca. Mnogi koji u Hrvatskoj nisu bili, planiraju putovanje u skoroj budućnosti, dok su onima koji su je posjetili, ostala lijepa sjećanja na taj boravak.

(MVEP)

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz