Hrvatska – zemlja prilika i ulaz u središnju Europu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

U organizaciji Paragvajsko-hrvatske gospodarske komore i REDIEX (Mreža za investicije i izvoz) Ministarstva industrije i trgovine Paragvaja u Asuncionu je održana prezentacija pod nazivom „Hrvatska – zemlja prilika i ulaz u središnju Europu“. Hrvatska raspolaže s devet međunarodnih zračnih luka, kroz Hrvatsku prolaze paneuropski koridori (X, Vb, Vc) i Hrvatska ima šest kvalitetnih morskih luka koje omogućavaju brz i siguran tranzit roba.

U organizaciji Paragvajsko-hrvatske gospodarske komore i REDIEX (Mreža za investicije i izvoz) Ministarstva industrije i trgovine Paragvaja 14. studenoga 2022. godine u Asuncionu je održana  prezentacija pod nazivom „Hrvatska – zemlja prilika i ulaz u središnju Europu“.

Skup  je otvorio i pozdravio  ministar industrije i trgovine Luis Castiglioni. Na skupu je sudjelovala i Estefania Laterza, zamjenica ministra industrije i izvoza te hrvatska veleposlanica u Argentini Duška Paravić.

Predsjednik Paragvajsko-hrvatske komore Gustavo Glavinich se u svom govoru osvrnuo na geostratešku poziciju naše zemlje. Istaknuo je kako Hrvatska raspolaže s devet međunarodnih zračnih luka te kako se bilo koja europska destinacija može dostići za  maksimalno tri sata leta. Spomenuo je i  paneuropske koridore koji prolaze kroz Hrvatsku (X, Vb, Vc) te šest kvalitetnih morskih luka koje omogućavaju brz i siguran tranzit roba.

Govoreći o poduzetničkoj klimi, kazao je kako se tvrtke u vlasništvu stranih ulagača mogu  natjecati za sredstva EU fondova ravnopravno s domaćim poduzećima.

Navodeći komparativne prednosti Hrvatske za strana ulaganja i investicije, hrvatska veleposlanica Paravić istaknula je povoljan investicijski okvir.

Naglasila je kako je najznačajniji strateški cilj hrvatske Vlade na gospodarskom planu povećanje gospodarskog rasta, smanjenje nezaposlenosti, stvaranje održivog razvitka, konkurentnost gospodarstva, kao i poduzetničkog i ulagačkog ozračja.

(MVEP)

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz