Hrvatski inovator Stipan Orčić dobio zlatnu medalju u Kini

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_173113388_cr.jpg

Na nedavno održanoj izložbi inovacija The 6 Macau International Innovation & Invention Exposition (MIIEX 2018) u Macau u Kini hrvatski inovator Stipan Orčić iz Rijeke dobio je zlatnu medalju. Na izložbi su sudjelovali inovatori iz 19 zemalja koji su predstavili 360 inovacija.

Na nedavno održanoj izložbi inovacija The 6 Macau International Innovation & Invention Exposition (MIIEX 2018) u Macau u Kini hrvatski inovator Stipan Orčić iz Rijeke dobio je zlatnu medalju.

Na izložbi su sudjelovali inovatori iz 19 zemalja koji su predstavili 360 inovacija.

Orčićevu inovaciju Samostalna jedinica za proizvodnju električne energije međunarodni žiri nagradio je Zlatnom medaljom.

– Samostalna jedinica za proizvodnju električne energije je alternativni izvor električne enregije koji za rad koristi energetski potencijal sile zemljine gravitacije. Gravitacija je stalan i nepromjenjiv izvor energije i rad Samostalne jedinice nije ovisan o vremenskim uvjetima kao što je to slučaj kod vjetroturbina ili solarnih elektrana, kaže Orčić ističući da mu priznanje i pokazani interes za inovaciju čine zadovoljstvo jer je na izložbi MIIEX 2018 dostojno predstavio inovatorstvo Hrvatske.

(Lider)

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike