Hrvatske tvrtke na vodećem svjetskom sajmu kamena i prateće industrije 54. Marmomac

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_108855629_cr.jpg

HGK Županijska komora Split organizirala je zajedničko izlaganje hrvatskih tvrtki koje se bave vađenjem i obradom arhitektonsko-građevnog kamena, Brački kamen d.o.o. Nerežišće, Delta Dragun d.o.o., Lokvičići, Forma GMK d.o.o. Zakučac, Jadrankamen d.d. „u stečaju“, Pučišća, Kamen Dalmacija d.o.o., Split, Sprega d.o.o. Split. Osim navedenih izlagača, na sajmu je zasebno nastupio i Kamen d.d. iz Pazina.

U Veroni je od 25. do 29. rujna 2019. godine u izložbenim prostorima Veronafiere održan 54. Marmomac vodeći svjetski sajam kamena i prateće industrije.

Marmomac se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine TR, INCE-Talijanske trgovinske agencije i Confindustrije Marmomacchine. Na ovogodišnjem sajmu prisutno je 1650 tvrtki iz 61 zemlje, oko 70 000 posjetitelja i kupaca iz preko 140 zemalja.

Sajam Marmomac najznačajniji je i najveći međunarodni sajam kamena i pripadajućih tehnologija za obradu svih vrsta kamena, mramora, granita, strojeva za vađenje i obradu blokova kamena, rezervnih dijelova za strojeve i dodatne opreme.

U posebnom nacionalnom paviljonu, predstavljen je projekt posvećen „Made in Italy: The Italian Stone Theatre“. „Talijanski teatar kamena“ zauzeo je cijeli paviljon za izložbu talijanskih tehnologija obrade kamena i eksperimenata materijalima. U paviljonu su predstavljene razne vrste kamena, dizajnerski oblikovani objekti, strojevi i tehnologije, građevinske vještine, te tehničke i proizvodne mogućnosti talijanskih tvrtki i strojeva za obradu kamena, uz stručne seminare, video prezentacije susrete s arhitektima, okrugle stolove.

HGK Županijska komora Split i ove godine, po dvadeset prvi put, organizira zajedničko izlaganje hrvatskih tvrtki koje se bave vađenjem i obradom arhitektonsko-građevnog kamena. Na zajedničkom štandu, površine 120 četvornih metara nastupilo je šest izlagača iz Hrvatske: Brački kamen d.o.o. Nerežišće, Delta Dragun d.o.o., Lokvičići, Forma GMK d.o.o. Zakučac, Jadrankamen d.d. „u stečaju“, Pučišća, Kamen Dalmacija d.o.o., Split, Sprega d.o.o. Split (zastupa još 5 tvrtki).

Osim navedenih izlagača koji su nastupili na zajedničkom štandu, na sajmu je zasebno nastupio i Kamen d.d. iz Pazina, tvrtka koja se eksploatacijom, preradom i primjenom arhitektonsko-građevinskog kamena bavi od 1954. godine i lider je na domaćem tržištu, izvozno orijentirana i stalno prisutna na vodećim svjetskim tržištima.

Ispred Generalnog konzulata RH Trst, a na poziv Joze Tomaša, direktora HGK Županijske komore Split sajam je posjetila generalna konzulica Nevenka Grdinić sa suradnicima te se sastala na hrvatskom štandu s g. Tomašom, Anom Marijom Puzić, koordinatoricom za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša i s Olgom Škevin, stručnom suradnicom pri HGK Županijske komore Split.

(MVEP)

 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz