Hrvatske tvrtke na sajmu poljoprivredne mehanizacije u Italiji

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_188389784_cr.jpg

Na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije "EIMA 2018" , koji se od 7. do 11. studenog održava u Bologni, predstavlja se i pet hrvatskih tvrtki, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK). Na zajedničkom izložbenom prostoru svoje proizvode predstavljaju tvrtke Hittner, Megametal, Klaster poljomehanizacije, POD i Hidraulika Kutina.

Na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije "EIMA 2018" , koji se od 7. do 11. studenog održava u Bologni predstavlja se i pet hrvatskih tvrtki, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), izvijestili su u petak iz HGK.

Predstavljanje je i ove godine organizirano u suradnji s Klasterom poljomehanizacije iz Osijeka koji okuplja ključne proizvođače poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj.

Na zajedničkom izložbenom prostoru od 95 četvornih metara svoje proizvode predstavljaju tvrtke Hittner, Megametal, Klaster poljomehanizacije, POD i Hidraulika Kutina.

Ovaj sajam pruža mogućnost predstavljanja proizvoda hrvatske poljoprivredne mehanizacije tržištu Italije, šire mediteranske regije, kao i tržištu zemalja sjeverne Afrike, koje gravitira ovome sajmu, poručila je je u priopćenju Gordana Ribarić iz Sektora za industriju HGK.

Istaknula je i kako je održano niz sastanaka s predstavnicima inozemnih udruženja poljoprivredne mehanizacije iz Italije i Turske, kao i s predstavnicima francuskog sajma poljoprivredne mehanizacije Sima te ruskog Agrosalona.

Direktor Klastera poljomehanizacije Željko Erkapić poručio je u priopćenju da su sajmovi i dalje nezamjenjiv kanal i način za prodaju poljoprivredne mehanizacije.

"To je oprema koju nije lako prodati drugim načinom. Radi se o proizvodima koje potencijalni kupac ili zastupnik mora moći fizički vidjeti. Zahvaljujući nastupima na inozemnim sajmovima tvrtke proizvođači poljoprivredne mehanizacije sada izvoze preko 70 posto svoje proizvodnje i ovaj udio se i dalje povećava,“ poručio je Erkapić.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz