Hrvatske tvrtke na Sajmu ISH u Frankfurtu na Majni

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Sajam ISH u Frankfurtu na Majni posjetilo je 190.000 posjetitelja iz 161 zemlje, dok su na sjamu sudjelovalo 2.532 izlagača iz 57 zemalja. Na sajmu je ove godine nastupilo 17 hrvatskih izlagača. Od tog broja, 11 ih je nastupilo samostalno, na vlastitim izložbenim prostorima, a 6 ih je nastupilo na dva skupna izložbena prostora u organizaciji HGK.

Sajam ISH u Frankfurtu na Majni, jedan od najpoznatijih svjetskih sajmova u području termotehnike i vode još je jednom oduševio brojne posjetitelje iz cijelog svijeta.

U razdoblju 11. - 15. ožujka ove godine oko 190.000 posjetitelja iz 161 zemlje svijeta posjetilo je Frankfurtski velesajam (Messe Frankfurt) kako bi otkrilo najnovije inovacije i trendove u području termotehnike i vode na sajmu ISH. U pet dana 2.532 izlagača (od čega 868 iz Njemačke i 1.664 iz još 56 zemalja svijeta) predstavilo je svoje nove proizvode, rješenja, usluge i dostignuća. U isto vrijeme značajno veći broj sudionika iz cijelog svijeta potvrdio je da je ISH postao još relevantniji. Naime, 66% izlagača i 48% posjetitelja potjecalo je izvan Njemačke.

Sajam ISH je još jednom demonstrirao da spaja sve međunarodne 'igrače' iz područja koje pokriva. Najviše posjetitelja je došlo iz Kine, Italije, Nizozemske, Francuske, Švicarske, Velike Britanije, Poljske, Belgije, Austrije i Češke, dok su najveće ciljane skupine posjetitelja bile industrija i instalateri. Štoviše, rezultati istraživanja tržišta potvrđuju visoku razinu zadovoljstva posjetitelja, ali i izlagača. Uostalom, čak je 97% posjetitelja i 92% izlagača ocijenilo posjet sajmu vrlo zadovoljavajućim.

Četvrta konferencija za povezanu sigurnost i tehnologiju - Forum Intersec održana je paralelno sa sajmom i  okupila je oko 320 njemačkih i međunarodnih stručnjaka iz područja projektiranja, instalacija i zgradarstva.

Naravno, i ove je godine u sklopu sajma održan natječaj 'Design Plus' i dodijeljene nagrade za proizvode koji najbolje kombiniraju tehniku i dizajn. Sudjelovalo je 114 tvrtki, od čega 48 iz Njemačke i 66 iz inozemstva, i to s proizvodima i rješenjima iz područja kupaoničke tehnike, energetike i klimatizacije i zgradarstva. Međunarodni žiri je nagradio 37 proizvoda nagradom 'Design Plus powered by ISH', od čega je čak 18 nagrada pripalo njemačkim tvrtkama i dizajnerima, a svi nagrađeni proizvodi bili su izloženi na sajmu.

Na sajmu je ove godine nastupilo 17 hrvatskih izlagača, što je najviše do sada. Od tog broja, 11 ih je nastupilo samostalno, na vlastitim izložbenim prostorima, a 6 ih je nastupilo na dva skupna izložbena prostora u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Tako su se predstavili: Centrometal, Ember kamin, Ferotehna, Ivanićplast, Klimaoprema, Lipovica, Metalac Sever, Nord Produkt, Omega Paneli, Plamen, Poly-Rek, Šantaj plastika, Thermia, TPK Orometal, TTO Thermotechnik, Vargon i Viking.

(energetika-net)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz