Hrvatske tvrtke na sajmu halal industrije "Sarajevo Halal Fair 2019."

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/halal u rujnu sarajevo.jpg

Na 2. Međunarodnom sajmu halal industrije „Sarajevo Halal Fair 2019“ okupilo se 108 izlagača halal proizvoda iz 36 zemalja. Iz Hrvatske su svoje halal proizvode predstavili Kraš, Ledo i „Dida Boža“ brend tvrtke Hermes International d.o.o iz Sračinca, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom prirodnih džemova i sokova.

U organizaciji Bosna Bank International (BBI), Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, a uz podršku Islamske zajednice u BiH (IZ), Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal industrije koje djeluje pri Gospodarskoj komori FBiH, u Sarajevu je 26. rujna 2019. uz prisustvo velikog broja uzvanika, otvoren 2. Međunarodni sajam halal industrije „Sarajevo Halal Fair 2019“.

Ispred Veleposlanstva RH u Sarajevu, svečanom otvorenju SHF prisustvovali su veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić sa suradnicima.

Ovogodišnji SHF okupio je 108 izlagača halal proizvoda iz 36 zemalja svijeta. Među firmama iz RH, svoje halal proizvode na ovogodišnjem Sajmu predstavili su Kraš, Ledo i „Dida Boža“ brend tvrtke Hermes International d.o.o iz Sračinca, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom prirodnih džemova i sokova.

Prvog dana SHF 2019. održan je panel „Jugoistočna Azija-halal izgledi i mogućnosti za zemlje Jugoistočne Europe" u okviru kojega se govorilo o mogućnostima nastupa i plasmana proizvođača halal-proizvoda i pružatelja halal-usluga iz zemalja okruženja na najvećem svjetskom halal-tržištu.

Među panelistima, ispred Grada Zagreba, sudjelovala je dr.sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Zagreba, a u okviru Sajma predstavljena je i knjiga "Halal - standard po mjeri čovjeka", autora dr. Aldina Dugonjića, direktora Centra za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu.

(MVEP)


 

Pisane vijesti | Sajmovi | Strana tržišta i prilike