Hrvatske tvrtke na sajmu "Fruitlogistica 2020" u Berlinu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/H20150413000003_cr.jpg

Na Međunarodnom sajmu voća i povrća "Fruitlogistica 2020" koji je otvoren u srijedu u Berlinu, u organizaciji HGK predstavlja se i pet tvrtki iz Hrvatske, tvrtke Rabo, Osatina grupa, VeeMee, Frutura PZ i OPG Balić Marijan.

Na Međunarodnom sajmu voća i povrća "Fruitlogistica 2020" koji je otvoren u srijedu u Berlinu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) predstavlja se i pet tvrtki iz Hrvatske, izvijestili su iz Komore.

Na sajmu se predstavljaju tvrtke Rabo, Osatina grupa, VeeMee, Frutura PZ i OPG Balić Marijan.

Riječ je o najvažnijem svjetskom sajmu u sektoru svježeg voća i povrća na kojem izlaže više od tri tisuće tvrtki iz 130 zemalja, a na trodnevnom sajmu očekuje se oko 80.000 poslovnih posjetitelja, navode iz HGK.

O sve većoj potražnji govore i brojke - u prvih deset mjeseci prošle godine izvezeno je voća i povrća u vrijednosti 58 milijuna eura te gotovo 40 milijuna eura proizvoda od voća i povrća. ''Dakle, izvoz povrća u prvih je deset mjeseci lani u usporedbi s istim razdobljem 2018. porastao 18 posto, a izvoz voća šest posto'', kazao je potpredsjednik za poljoprivredu i turizam HGK Dragan Kovačević.

Na sajmu se predstavlja poljoprivredna zajednica Frutura, koje je osnovana 2019. te dosad nije realizirala izvoz. Od prvog sudjelovanja na sajmu Fruitlogistica u Berlinu, kako su istaknuli, očekuju upravo ugovaranje izvoza u inozemstvo te izmjenu iskustava sa srodnim proizvođačima.

Osatina grupa svoje voće i povrće izvozi u 14 europskih zemalja, a sajam u Berlinu su posjećivali nekoliko proteklih godina, no ove godine prvi put na njemu i izlažu.

OPG Marijana Balića, proizvođača češnjaka i ratarskih kultura sajam Fruitlogistica smatra izvrsnom prilikom za međunarodni iskorak u poslovanju.

Sajam Fruitlogistica pokriva sve segmente proizvodnje svježeg voća i povrća, a uz primarne proizvođače svježeg voća i povrća na njemu izlažu i tvrtke koje se bave distribucijom, inovacijama, mehanizacijom, opremom te ostalim uslugama koje su povezane sa sektorom voća i povrća, navode iz HGK.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz