Hrvatske IT tvrtke u Londonu s potencijalnim partnerima

Slika /slike/Foto s Google Drive gospodarstvo/shutterstock_128623757.jpg

U organizaciji British Business Centre Croatia (BBCC), prošli su tjedan četiri hrvatske IT tvrtke boravile u Londonu u kojem su se susrele sa potencijalnim britanskim partnerima.

 
U organizaciji British Business Centre Croatia (BBCC), prošli su tjedan 4 velike hrvatske IT tvrtke boravile u Londonu u kojem su se susrele sa potencijalnim britanskim partnerima među kojima su i Oracle, British Telecom, EBRD, Tech UK.
 
Renomirane hrvatske tvrtke iz IT sektora  - IN2, Poslovna inteligencija, Perpetuum mobile i CROZ identificirale su britanske partnere s kojima su željeli ostvariti poslovnu suradnju i daljnje otvaranje britanskog tržišta. BBCC pružio je podršku u uspostavljaju kontakata i dogovaranju sastanaka sa unaprijed definiranom agendom. Već nakon prvih sastanaka dogovorene su mogućnosti poslovne suradnje sa nekima od navedenih tvrtki te su definirani sljedeći koraci.
 
U sklopu posjeta Londonu, organiziran je i networking skup u hrvatskom Veleposlanstvu na kojem je veleposlanik Ivan Grdešić naglasio otvorenost Veleposlanstva u pružanju podrške hrvatskim tvrtkama. Skupu je nazočilo 20-ak gostiju, među kojima su bili predstavnici renomiranih britanskih tvrtki i institucija. Tom prigodom su izmijenjena iskustva te uspostavljeni novi kontakti za daljnju poslovnu suradnju.
 
Za prosinac je BBCC već dogovorio sličan radni posjet i za svoje članove iz  segmenta edukacije, a planiraju se susreti sa pet renomiranih britanskih sveučilišta, među kojima su i London School of Economics, London Metropolitan University i University of Westminster.
 
Prema najavama Ružice Jajčević iz BBCC-a, slijede i nove inicijative u povezivanju hrvatskih i britanskih tvrtki i institucija u 2016., u okviru kojih će se nastaviti i započeta suradnja sa partnerskim institucijama u Londonu.
 
BBCC, u suradnji sa britanskim veleposlanstvom i UK Trade & Investment, radi na promicanju i jačanju poslovnih odnosa Velike Britanije i Hrvatske.
 
(Poslovni dnevnik)


Vijesti iz medija | Strana tržišta | Strana tržišta i prilike