Hrvatske IT tvrtke na sajmu Bakutel u glavnom gradu Azerbajdžana

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_222264199_cr.jpg

Sedmu godinu zaredom HGK organizira sudjelovanje hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel, koji je održava od 05. do 08. prosinca 2017. godine u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana. Kao izlagači se predstavljaju tvrtke Banksoft, Span, Factory X, Istra Tech i MER sistemi.

Sedmu godinu zaredom Hrvatska gospodarska komora organizira sudjelovanje hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel, koji je otvoren u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, a traje od 05. do 08. prosinca 2017. godine.

Sajam je posjetila visoka delegacija, na čelu s Predsjednikom Azerbajdžana, İlhamom Aliyevom. Predsjednik Aliyev posjetio je i hrvatski nacionalni štand, gdje su ga primili Refik Šabanović, voditelj Privremenog ureda RH u Azerbajdžanu, i Alexander Friedman iz Sektora za industriju i IT Hrvatske gospodarske komore.

Na hrvatskom nacionalnom štandu, čiju je gradnju organizirala HGK, kao izlagači se predstavljaju tvrtke Banksoft, Span, Factory X, Istra Tech i MER sistemi.

Poslovni su razgovori organizirani u suradnji s Privremenim uredom Republike Hrvatske u Azerbajdžanu. I prije no što su hrvatski informatičari stigli u Baku, za izlagače i članice izaslanstva su, prema njihovim interesima za lokalne partnere, dogovoreni poslovni sastanci.

Zagrebačka informatička tvrtka Banksoft, specijalizirana za softverska rješenja za bankarstvo, nakon sudjelovanja 2013. godine na Bakutelu sklopila je ugovor s azerbajdžanskim MiliKartom, tvrtkom za stručnu bankarsku uslužnu potporu koju je osnovalo 18 tamošnjih banaka, ali i Europska banka za obnovu i razvoj. Banksoft je MiliKartu prodao suvremeno softversko rješenje za mobilno bankarstvo, a sada ovdašnjem tržištu nudi niz drugih rješenja iz svog portfelja.

Tvrtka Span, jedna od najvećih na hrvatskom IT tržištu, više se od 20 godina bavi razvojem softvera i sistemskom integracijom. Projektiraju, razvijaju i održavaju informacijske sustave za klijente u stotini država na pet kontinenata. Prošle je godine Span otvorio ured u Bakuu kako bi svojim korisnicima omogućio isporuku vrhunskih rješenja uz lokalnu potporu.

Tvrtka Istra Tech iz Pule, s više od 25 godina iskustva u konzaltingu u vezi s područjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija, pruža usluge projektiranja i implementacije informacijskih sustava u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu.

Splitska tvrtka MER sistemi predstavlja svoj Galiot softver za upravljanje poslovnim procesima i sigurnošću u zračnom i pomorskom prometu te u naftnoj industriji. Poseban naglasak na Bakutelu stavljaju na rješenja za usklađivanje sa sigurnosnim propisima u zračnom prijevozu.

Tvrtka Factory X iz Čakovca na svom prvom sudjelovanju na Bakutelu predstavlja softver DomIS za optimizaciju poslovnih procesa u domovima za starije i nemoćne.

(HGK)



Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz