Hrvatska u Švedskoj za 2021. turistički traženija nego u 2020.

Slika /slike 1/Turizam/rh-švedska.jpg

Hrvatska je u Švedskoj, po podacima touroperatora TUI Nordic, među najtraženijim turističkim destinacijama za 2021. i rezervira se više nego do sada. Iz Švedske je, po podacima HTZ-a iz eVisitora, u prvih 11 mjeseci ove godine u Hrvatsku došlo oko 41 tisuća turista, koji su ostvarili oko 228 tisuća noćenja, što je na razini od oko 15 posto lanjskog prometa iz te zemlje.

Hrvatska je u Švedskoj, po podacima touroperatora TUI Nordic, među najtraženijim turističkim destinacijama za 2021. i rezervira se više nego do sada, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Prenoseći informacije od direktora HTZ predstavništva u Švedskoj Vedrana Sušića, iz HTZ-a navode da je u Švedskoj prošlog tjedna rezervirano dvostruko više putovanja nego tjedan prije, a kada se te brojke usporede s onima od prije mjesec dana, broj rezervacija se utrostručio. Hrvatska je pritom uz Kretu, Rodos, Cipar i Antalyu među favoritima tj, destinacija koja se najčešće biraju.

Te podatke TUI Nordica objavio je i švedski turistički portal vedski turistički portal Travel News, koji navodi i da je na rezervacije putovanja pozitivno utjecala i vijest o cijepljenju, ali i velika želja za putovanjima, koja se od sada, osim u Njemačkoj i Velikoj Britaniji primjećuje i na tržištu Švedske.

Hrvatska proteklog ljeta i cijele ove godine nije bila odredište u koje je putovalo mnogo Šveđana i turista iz ostalih skandinavskih zemalja, zbog pandemije i dijelom s time povezanih i manje letova iz tih zemalja prema Hrvatskoj, no ako se nastave trenutni trendovi, u 2021. bi ih ipak moglo biti više.

Iz Švedske je, po podacima HTZ-a iz eVisitora, u prvih 11 mjeseci ove godine u Hrvatsku došlo oko 41 tisuća turista, koji su ostvarili oko 228 tisuća noćenja, što je na razini od oko 15 posto lanjskog prometa iz te zemlje.

Još manje dolazaka i noćenja lani, tek oko 5 posto, bilo je iz Finske, a najmanje iz Skandinavije, oko 2 posto lanjskih u 11 mjeseci bilo je iz Norveške. Danska je pak po tom postotku među 'najboljima', jer je iz nje u 11 mjeseci ove godine došlo 25 posto lanjskih turista, koji su ostvarili 27 posto lanjskih noćenja.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Statistički podaci | Hrvatski izvoz