Hrvatska tvrtka Ostendo Consulting među finalistima globalnog natjecanja UBS

Slika /slike 1/Financije/shutterstock_83001979_cr.jpg

Švicarski bankarski gigant UBS u lovu na inovativna i revolucionarna rješenja koja će transformirati bankarsku industriju pokrenuo je globalno natjecanje The UBS Future of Finance Challenge.

Švicarski bankarski gigant UBS u lovu na inovativna i revolucionarna rješenja koja će transformirati bankarsku industriju pokrenuo je globalno natjecanje The UBS Future of Finance Challenge.

Najbolja rješenja traže se u četiri skupine: učinkovitost u bankarstvu, korisnički doživljaj, sigurnost u bankarstvu i izgradnja superiornih bankarskih proizvoda.

Hrvatska tvrtka Ostendo Consulting, koja je specijalizirana za savjetovanje, razvoj i istraživanje u području informacijske sigurnosti, probila se sa svojim rješenjem za sigurnu dostavu PIN-a platne kartice elektroničkim putem, među 15 regionalnih finalista. Na poziv UBS-a svoje rješenje prezentirat će na radionici koja se održava 12. i 13. studenog u Zurichu. 

Ovim patentiranim rješenjem ukida se potreba za slanjem PIN-a poštanskom pošiljkom te se zbog bržeg, sigurnijeg i jeftinijeg načina dostave postiže veće zadovoljstvo klijenata uz istovremeno smanjenje troškova. 

"Razvili smo proizvod s odličnim globalnim potencijalom za koji su banke diljem svijeta odmah pokazale značajan interes, ali za pravi globalni tržišni uspjeh treba nam potpora velikog investitora koji dolazi iz industrije kojoj je naš proizvod primarno namijenjen. Zato je za nas uvrštenje među finaliste upravo The UBS Future of Finance Challenge posebno veliki uspjeh.

Sa svojih 2,2 trilijuna švicarskih franaka investicija, UBS se smatra najvećim svjetskim upraviteljem privatne imovine. Teško da bi mogli zamisliti pogodnije mjesto za prezentaciju našeg rada", izjavio je Stanko Cerin, direktor Ostendo Consulting-a.

(Privredni vjesnik)
 

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika