Hrvatska se uspješno predstavila na Embassy Festivalu

Slika /slike 1/Turizam/EF1.jpg

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj organiziralo je sudjelovanje i zajednički nastup Ureda HTZ-a iz Amsterdama i tvrtki koje se bave distribucijom hrvatskih proizvoda u Nizozemskoj (De Filosoof, Taste of Croatia i Lovor) na ovogodišnjem Embassy Festivalu u Haagu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj organiziralo je sudjelovanje i zajednički nastup Ureda HTZ-a iz Amsterdama i tvrtki koje se bave distribucijom hrvatskih proizvoda u Nizozemskoj (De Filosoof, Taste of Croatia i Lovor) na ovogodišnjem Embassy Festivalu u Haagu u razdoblju od 31. kolovoza do 1. rujna ove godine.

Tako su na hrvatskom štandu, uz turističku ponudu, predstavljena i hrvatska vina, maslinova ulja te eko kozmetika. Međunarodni sajam bio je ujedno i prodajnog karaktera te su hrvatski proizvodi bili dostupni za kušanje, ali i za kupnju, za što su posjetitelji iskazali veliko zanimanje.

Hrvatski štand bio je izrazito dobro posjećen tijekom cijelog trajanja sajma. Također, zabilježeno je veliko zanimanje za Hrvatsku, njenu turističku ponudu i izložene proizvode, posebice u svjetlu velikog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvatski štand posjetila je i zamjenica gradonačelnice Den Haaga Saskia Bruines i zadržala se tom prigodom u kratkom razgovoru s hrvatskom veleposlanicom Andreom Gustović-Ercegovac.

Embassy Festival događaj je međunarodnog karaktera, a vezan je uz  predstavljanje različitih kultura prisutnih u Haagu putem intenzivnog dvodnevnog programa na otvorenom. S obzirom na koncept, predstavlja dobru platformu za ukupnu promociju zemlje. Sajam je prvog dana održavanja u žarište događanja postavio raznovrsna kulturna zbivanja, poput plesa, kazališta, glazbe i tradicije, dok je drugog dana naglasak bio na gastronomskoj, enološkoj i turističkoj ponudi zemalja.

Na ovogodišnjem šestom izdanju sudjelovalo je 60 država, što je najveći broj sudionika dosad, a taj festival u prosjeku okupi oko 50.000 posjetitelja.

(MVEP)

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz