Hrvatska poslovna delegacija posjetila sajam Bauma 2016.

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Hrvatska poslovna delegacija, u kojoj su  sudjelovali i predstavnici 11 hrvatskih tvrtki, boravila je od 13. do 15. travnja u Münchenu, a povod je bio posjet 31. međunarodnom sajmu građevinskih strojeva i opreme Bauma 2016’.

Hrvatska poslovna delegacija u kojoj su  sudjelovali i predstavnici 11 hrvatskih tvrtki boravila je od 13. do 15. travnja u Münchenu. Povod je bio posjet 31. međunarodnom sajmu građevinskih strojeva i opreme Bauma 2016’ koji se u tom njemačkom gradu održavao od 11. do 17. travnja, okupivši 3.400 izlagača iz 56 zemalja, a od hrvatskih svoj izložbeni prostor imala je tvrtka Tehnix d.o.o. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih sajmova građevinske mehanizacije koji se u Münchenu održava svake treće godine.

U ime Hrvatske gospodarske komore poslovnu delegaciju predvodili su Katarina Sikavica i Marko Cindrić iz Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo te Silvija Czeisberger iz resornog odsjeka Komore Zagreb, a u njezinom sastavu bile su zastupljene sljedeće tvrtke: Breškić d.o.o. (Zagreb);  Brooding d.o.o. (Varaždin); Bučić gradnja d.o.o. (Šibenik); Kajfa proizvodnja PVC stolarije (Zagreb); Livel Podstrana d.o.o. (Split); Matenda i Soćo d.o.o. (Split); Monel d.o.o. (Zagreb); Naprijed d.o.o. (Šibenik); ICG d.o.o. (Čakovec) te Stas d.o.o. i Sunce projekt d.o.o. (Dugo Selo). Sajam je posjetio i hrvatski ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević.  Hrvatskim tvrtkama posjet ovom sajmu bio je prigoda i za razgovore s partnerima iz Njemačke i drugih zemalja te za uspostavljanje novih kontakata s dobavljačima.

Uz inovativna i tehnološki napredna rješenja u području građevinske mehanizacije, na ovogodišnjoj Baumi predstavljen je i globalni networking te po prvi put online burza poslova. Koncepcijski, ovaj sajam je bio podijeljen na četiri tematske cjeline: sve za gradilišta, rudarstvo, vađenje i obrada sirovina, komponente i usluge dobavljača. Inače, Sajam München (Messe München) ima dugu tradiciju organizacije sajmova građevinske mehanizacije, pa je prva Bauma startala 1954. godine, a danas je njezin koncept prenesen u niz zemalja, između ostalih i u Kinu, Indiju i Južnoafričku Republiku.

(HGK)

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz