Hrvatska najpoželjnija destinacija za švedske turiste i nautičare

Slika /slike 1/HINA/P-FAH-H8301297.jpg

Na Göteborg Boat Show-u nastupile su Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije te ACI klub d. d., predstavivši turističku i nautičku ponudu za 2016.g.

Jedan od najposjećenijih nautičkih sajmova u Skandinaviji, Göteborg Boat Show, održao se od 6. do 14. veljače u Göteborgu. Predvođeni predsjednikom ŽK Šibenik Ivanom Sožom, na zajedničkom štandu nastupile su Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije te ACI klub d. d., koji su predstavili svoju turističku i nautičku ponudu za 2016. godinu. 

Na sajmu su predstavljeni skandinavski proizvođači brodova i brodske opreme, a tradicionalno su izlagali i proizvođači opreme za ribarenje i kampiranje.

Ovogodišnji Göteborg Boat Show bilježi rast izlagača, ali i posjetitelja. Nastupilo je 400 izlagača, a tijekom desetodnevnog sajma evidentirano je 64.399 posjetitelja.

Izložbeni štand hrvatskih izlagača bio je izuzetno dobro posjećen i izazvao je veliki interes švedskih posjetitelja koji nisu krili zadovoljstvo hrvatskim prisustvom na sajmu.

Uz Škotsku, Hrvatska je jedina zastupljena kao destinacija, a zbog opće sigurnosne situacije u svijetu postaje najpoželjnija destinacija za švedske turiste i nautičare, što je prilikom posjete hrvatskom štandu potvrdio direktor Turističkog ureda HTZ-a u Stocholmu, Paul Šikić.

(HGK)



Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz