Brodosplit gradi dodatne brane za Veneciju

Slika /slike 1/HINA/P-H20160219000442.jpg

Na međunarodnom natječaju talijanski arhitektonsko-građevinski konzorcij Venezia Nuova izabrao je Brodosplit za graditelja dodatne 22 čelične brane za obranu Venecije od poplave. Talijanski mediji izvještavaju kako je Brodosplit premoćno potvrđen kao najbolji ponuditelj.

Brodosplit će izgraditi 70 milijuna eura vrijedne dodatne 22 čelične brane za zaštitu Venecije od poplave, priopćeno je u petak iz Brodosplita.
 
U priopćenju se navodi da je na međunarodnom natječaju talijanski arhitektonsko-građevinski konzorcij Venezia Nuova izabrala Brodograđevnu industriju Split za graditelja dodatne 22 čelične brane za posljednji, četvrti prolaz San Nicolo, što kroz Venecijansku lagunu vodi prema Veneciji.

Ukupno je predviđeno postavljanje 78 brana, pa će uz prethodno dobivene projekte gradnje čeličnih brana koje će biti instalirane na prolazima Malamocco i Chioggia, Brodosplit isporučiti 63 brane koje obuhvaćaju 20.000 tona ugrađenog čelika ukupne vrijednosti 70 milijuna eura, što uključuje radove i logistiku.

Talijanski mediji izvještavaju kako je Brodosplit premoćno potvrđen kao najbolji ponuditelj i službeno izabran za graditelja čeličnih vrata triju prolaza.

Ugovor bi trebao biti potpisan u travnju ove godine, a radovi na izgradnji dodatnih brana bit će nastavljeni u serijskoj proizvodnji već ugovorenih čeličnih brana. Brodosplit isporučuje brane dimenzija 27-30 puta 20 metara, visine 4,5-5 metara i težine 300 tona.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz