Hrvatska na Sajmu knjiga u Leipzigu

Slika /slike 1/Kultura/leipzig sajam knjiga.jpg

Samostalnim nastupom na izložbenom prostoru te sudjelovanjem u programu prevoditeljske mreže Traduki, Hrvatska se uspješno predstavila na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Leipzigu. Ove godine sajam je ugostio više od 3.600 literarnih priredbi te 2.547 izlagača iz 46 zemalja, a posjetilo ga je oko 286.000 posjetitelja. Zemlja gost sajma je bila Češka.

Leipziški sajam, koji se održao od 21. do 24. ožujka 2019. godine, knjiga ima u fokusu autore iz Srednje, Istočne i Jugoistočne Europe te predstavlja odličnu platformu za njihovo predstavljanje na njemačkoj i europskoj literarnoj sceni.

Tijekom nekoliko dana održavanja priredbe, izložbeni prostor sajma i cijeli Leipzig posvećen je promociji knjige i čitanja. Različiti programi održavaju se tako i u muzejskim prostorima, kazalištima, kafićima i prenamijenjenim industrijskim objektima.

Ove godine sajam je ugostio više od 3600 literarnih priredbi te 2547 izlagača iz 46 zemalja, a posjetilo ga je oko 286 000 posjetitelja. Zemlja gost sajma je bila Češka.

U programu mreže Traduki predstavljeni su hrvatski autori Olja Savičević Ivančević, Slobodan Šnajder, Dino Pešut i Daša Drndić.

Na hrvatskom nacionalnom štandu su, uz reprezentativan izbor iz recentne književne produkcije, bila izložena i djela domaćih autora stripa koji već imaju zamijećen uspjeh na međunarodnoj književnoj sceni: Danijela Žeželja, Helene Klakočar, Edvina Biukovića, Igora Kordeja i Darka Macana, Simona Bogojevića Naratha, Frane Petruše i Krešimira Biuka.
Na štandu su se mogle dobiti informacije o najvažnijim suvremenim domaćim autorima koje su dostupne i na mrežnoj stranici www.croatian-literature.hr.

(MVEP)

 

Pisane vijesti