Hrvatska na Europskom turističkom sajmu Destination Europe

Slika /slike 1/Kultura/shutterstock_262850063_cr.jpg

U Jakarti je 9. i 10. travnja 2016. godine, u organizaciji Delegacije Europske unije u Republici Indoneziji (RI) i veleposlanstava zemalja EU u RI, održan europski turistički sajam Destination Europe, na kojem je sudjelovalo i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u RI.

U Jakarti je 9. i 10. travnja 2016. godine, u organizaciji Delegacije EU u Republici Indoneziji (RI) i veleposlanstava zemalja EU u RI održan europski turistički sajam Destination Europe u kulturnom centru Balai Kartika. Navedeni sajam otišao je dalje od tradicionalnih turističkih sajmova uz predočenje impresivnih raznolikosti što Europa ima za ponuditi u smislu kulture, tradicije i načina života.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske Jakarta je sudjelovanje organiziralo uz podršku TZ Grada Zagreba te turističke agencije Happytours iz Pule, koja svoje predstavništvo ima i u Kuala Lumpuru i Shangaiju.

U sklopu turističkog sajma, predstavnik Happytours-a Travis Wong je održao pezentaciju hrvatske turističke ponude ispred predstavnika turističkih agencija i posjetitelja. Djelatnici Veleposlanstva RH Jakarta su hrvatski štand ukrasili plakatima HTZ te su prikazivani promidžbeni filmovi HTZ-a i TZ Grada Zagreba.

Uz sve države članice akreditirane u RI, koje su predstavile svoje turističke potencijale, svoje ponude su predstavile i vodeće aviokompanije (Lufthansa, KLM, Turkish Airlines, Air France, Garuda) te turističke agencije iz Indonezije i Europe.

Svečanom otvaranju sajma uveličale su svojom nazočnošću mvp RI Retno Marsudi te visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, koja je bila u službenom posjetu Indoneziji. Nazočili su i veleposlanici EU, predstavnici veleposlanstava, turističkih zajednica, agencija, avio kompanija te indonezijski dužnosnici.
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz