Hrvatska M+ Grupa preuzela tursku tvrtku CMC

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_107929916_cr.jpg

Osim pružanja BPO usluga ili outsourcinga i CRM usluga, M+ Grupa bavi se i razvojem informacijskih tehnologija te upravljanjem ljudskim resursima. U vlasništvu je nekoliko privatnih ulagača, obveznih i drugih mirovinskih i investicijskih fondova, a sjedište joj je u Zagrebu. Osim u Hrvatskoj, posluje i u Srbiji, BiH i Sloveniji, a od sada i u Turskoj.

Turski call centar CMC dosad je bio u vlasništvu Dragon Bidca, kompanije u sastavu Mid Europe. Dragon Bidco je CMC prepustio Meritusu, dijelu M+ Grupe, a zauzvrat je dobio 30-postotni vlasnički udio u Meritus upravljanju, čime je stekao pravo imenovanja jedne osobe u Upravu Meritus upravljanja, dok će preostala tri člana Uprave i dalje imenovati M+ Grupa. Vrijednost transakcije, doznajemo, procjenjuje se na oko 36 milijuna eura.

S više od 4000 zaposlenih, CMC, čiji je puni naziv CMC Iletişim ve Çağri Merkezi Hizmetleri, najveći je neovisni izdvojeni kontaktni centar i pružatelj usluga upravljanja korisničkom podrškom u Turskoj. Njegovim preuzimanjem M+ Grupa, ističe se u priopćenju, dodatno utvrđuje poziciju najvećeg regionalnog centra i pružatelja usluga za eksternalizaciju poslovnih procesa (BPO) i usluga odnosa s korisnicima (CRM) na europskom jugoistoku, a broj zaposlenih penje se na više od 7000.

Snaga nove grupe ogleda se u činjenici da smo ovom transakcijom postali jedan od najvećih privatnih poslodavaca sa sjedištem u Hrvatskoj, s više od 7000 zaposlenika. M+ Grupa sada će usluživati više od 220 klijenata iz 58 zemalja svijeta, uz godišnji prihod koji premašuje 500 milijuna kuna. Naše međunarodno širenje nastavlja se fokusom na akviziciju novih globalnih klijenata i pojačanim izvozom usluga, čime doprinosimo gospodarskom razvitku Hrvatske i cijele regije, istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Nadzornog odbora M+ Grupe.

Inače, osim pružanja BPO usluga ili outsourcinga i CRM usluga, M+ Grupa bavi se i razvojem informacijskih tehnologija te upravljanjem ljudskim resursima. U vlasništvu je nekoliko privatnih ulagača, obveznih i drugih mirovinskih i investicijskih fondova, a sjedište joj je u Zagrebu. Osim u Hrvatskoj, posluje i u Srbiji, BiH i Sloveniji, a od sada i u Turskoj.

(Jutarnji list)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz