Handmade čokolada temelj za biznis s inozemnim pedigreom

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_113872831.jpg

Svojim brendom Vrsna Chocolates obiteljska tvrtka iz Sesveta već se probila do Beča i Stuttgarta, ali ne misle stati na tome. Kroz rast izvoza namjeravamo povećavati proizvodnju i zapošljavati nove djelatnike.

Sesvetska obiteljska tvrtka Vrsna već se 15 godina bavi prehrambenom proizvodnjom, a od prošle su godine u svom pogonu unutar tvrtke počeli s distribucijom i proizvodnjom čokolade pod brendom Vrsna Chocolates. Fran Reizl, 25-godišnji kreativni direktor i voditelj proizvodnje, objašnjava da brend obuhvaća cjelinu ručne proizvodnje čokoladnih proizvoda, uključujući čokoladne table, praline i kugle.

Ideja o ovakvoj proizvodnji u njihovoj obiteljskoj tvrtki postojala je niz godina, a s čokoladom bila je korak dalje nakon puno promišljanja i priprema. Kao distributeri prehrambenih proizvoda imali su prilike vidjeti i kušati razne svjetske specijalitete, no čokolada je, kaže Reizl, oduvijek bila kraljica svih okusa.

S vremenom su se povezali s ostalim proizvođačima koji su im pomogli i pokazali što je sve potrebno za proizvodnju čokoladnih proizvoda. Odlučili su da žele diljem svijeta predstavljati hrvatski proizvod, odakle u nazivu "vrsna" koja upućuje na hrvatski jezik i kulturu, uz internacionalizam chocolates. Krajem prošle godine sudjelovali su na konferenciji "Croatia meeting G2" koja im je, kaže Reizl, svojim programom i predavanjima dala dodatni poticaj da pokrenu dugo željenu proizvodnju.

Hrvatski poduzetnici iz cijelog svijeta na konferenciji su podržali njihov plan i ideju, a s nekima od njih danas i surađuju, šireći se tako na europsko tržište. Izdvajamo lokacije u krugu Trga bana Jelačića u Zagrebu te među zidinama Dioklecijanove palače u Splitu. Prisutni smo i u Puli, Motovunu, Plitvicama, duž Dalmacije, na Malom Lošinju, Braču i Pagu", ističe Reizl i dodaje da se njihova čokolada može pronaći i u Beču i Stuttgartu. 

Kako je interes za kvalitetnu čokoladu velik, a njihova čokolada ručno rađena i obogaćena u Hrvatskoj, Reizl vjeruje da će svoje mjesto naći i diljem svijeta. Povećanjem izvoza namjeravaju povećavati proizvodnju i zapošljavati nove osobe.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz