Hamag-Bicro i Privredna komora Crne Gore potpisali sporazum o suradnji

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_108855629_cr.jpg

Kroz prijenos znanja, iskustva i najbolje prakse, Hamag-Bicro i Privredna komora Crne Gore nastojati će doprinijeti unapređenju uvjeta poslovanja malih i srednjih poduzeća obiju država, uspostavljanju njihove međusobne suradnje i realizaciji projekata koji mogu doprinijeti unapređenju pojedinačnih poduzeća, koristeći za to raspoloživa sredstva nacionalnih, europskih i drugih fondova.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro) i Privredna komora Crne Gore potpisale su sporazum o suradnji radi ostvarivanja zajedničkih interesa i jačanja gospodarstva dviju zemalja, izvijestili su u utorak iz te dvije institucije.

U priopćenju se navodi i kako će kroz prijenos znanja, iskustva i najbolje prakse, Hamag-Bicro i Privredna komora Crne Gore nastojati doprinijeti unapređenju uvjeta poslovanja malih i srednjih poduzeća obiju država, uspostavljanju njihove međusobne suradnje i realizaciji projekata koji mogu doprinijeti unapređenju pojedinačnih poduzeća, koristeći za to raspoloživa sredstva nacionalnih, europskih i drugih fondova.

Sporazum su potpisali predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić i predsjednik Uprave Hamag-Bicroa Vjeran Vrbanec.

Drakić je kazala kako potpisivanje sporazuma za Privrednu komoru Crne Gore znači osnovu za korak naprijed ka proširivanju usluga koje nudi svojim članicama. "U utorak dogovorenim prijenosom znanja i iskustva, dobit ćemo nova znanja posebno važna vezano za osnaživanje konkurentnosti našeg malog biznisa, s naglaskom na kontekst korištenja europskih fondova i pristupa financijama uopće", istaknula je.

Naglasila je i kako djelovanje Hamag-Bicroa, uključujući sve aktivnosti usmjerene ka snaženju ukupne ekonomije koje provodi tijekom svog postojanja, predstavljaju nešto što crnogorsku poslovnu zajednicu i njenu Komoru čeka.

Vrbanec je kazao kako potpisivanjem ovog sporazuma Hamag-Bicro iskazuje snažnu podršku rastu i razvoju gospodarstva Crne Gore.

"Naše dvije zemlje dijele raskošna prirodna bogatstva i snažan turistički potencijal, kao i poduzetničke kapacitete. Stoga vjerujemo da bi sredstva iz europskih fondova doprinijela daljnjem razvoju Crne Gore. Jačanje svih zemalja u okruženju u interesu je svih nas, kako bismo imali gospodarski snažnu, prosperitetnu regiju", istaknuo je.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz