AGRIVI, nakon Zagreba, Londona, Bukurešta i Varšave, otvorio ured u SAD-u

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_132892523_cr.jpg

Hrvatski agritech startup AGRIVI objavio je da u SAD otvorio ured i da se timu pridružuje Bob Westbrook na poziciji voditelja prodaje. Kutinska je tvrtka otprije prisutna u SAD-u putem suradnje s američkom tvrtkom Driscoll’s, najvećim proizvođačem bobičastog voća na svijetu.

Hrvatski agritech startup AGRIVI objavio je da u Sjedinjenim Američkim Državama otvara ured i da se timu pridružuje Bob Westbrook na poziciji voditelja prodaje. Ovo je peti AGRIVI-jev ured nakon Zagreba, Londona, Bukurešta i Varšave.

Matija Žulj, glavni izvršni direktor i osnivač AGRIVI-ja, kazao je da otvaranjem ureda u SAD-u žele pružiti još veću vrijednost svojim postojećim kupcima na američkom tržištu i u procesu transformacije pozicionirati se kao glavni digitalni partner velikim američkim te svjetskim poljoprivrednim i prehrambenim tvrtkama.

Kutinska je tvrtka otprije prisutna u SAD-u putem suradnje s američkom tvrtkom Driscoll’s, najvećim proizvođačem bobičastog voća na svijetu.

"Jako sam uzbuđen i sretan što sam pozvan da se pridružim AGRIVI-jevu timu u njegovoj sljedećoj fazi rasta. Jasna kvaliteta platforme s aplikacijama u rasponu od agronomije preko financija do sljedivosti, ali i vrhunski talentirani razvojni, komercijalni i timovi za podršku te klijenti kao što su Driscoll's, Nestlé i BNP Paribas, omogućit će AGRIVI-ju da se brzo proširi na američkom tržištu i nastavi svoj brzi rast u više od 100 zemalja", izjavio je Westbrook.

Hrvatska agrotehnološka kompanija u prethodnim se godinama pozicionirala kao jedan od globalnih lidera u softverskim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede.

Uz spomenuti Driscoll’s, surađuje i s drugim vodećim globalnim korporacijama u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, poput švicarskog Nestlea koji osigurava kvalitetu voća za svoje tvornice dječje hrane upravo pomoću AGRIVI-jeva rješenja te azijskog Helvetasa koji pomoću ovog softvera osigurava sljedivost proizvodnje riže za više od 4.000 malih poljoprivrednika.

Uz to, ključni analitički izvještaji pozicioniraju ovu hrvatsku tvrtku među vodeće globalne lidere u upravljanju poljoprivrednim gospodarstvima.

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz