Habijan u Bakuu održao niz sastanaka s ciljem jačanja gospodarske suradnje

Slika /slike 1/Gospodarstvo/RH-AZ.jpg

Tijekom boravka u Bakuu ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan se sastao s azerbajdžanskim ministrom gospodarstva Mikayilom Jabbarovim, a glavne teme razgovora bila je suradnja u području energetike te mogućnosti za jačanje suradnje u drugim područjima, kao što su industrija, trgovina, izvoz i uvoz proizvoda te podrška poduzetnicima za ostvarivanje zajedničkih projekata. Potpisan je Protokol zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan.

(Foto : MINGOR)

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u Bakuu je održao niz bilateralnih sastanaka s ciljem jačanja gospodarske suradnje između Hrvatske i Azerbajdžana, izvijestilo je u srijedu resorno ministarstvo.

Tijekom boravka u Bakuu Habijan se sastao s azerbajdžanskim ministrom gospodarstva Mikayilom Jabbarovim, a glavna tema razgovora bila je suradnja u području energetike te mogućnosti za jačanje suradnje u drugim područjima, kao što su industrija, trgovina, izvoz i uvoz proizvoda te podrška poduzetnicima za ostvarivanje zajedničkih projekata.

Također, u okviru 3. sjednice Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana održao se i susret Habijana i ministra kulture Republike Azerbajdžana Adila Karimlia. Ministri su, uz pratnju predstavnika više ministarstava dviju zemalja, razgovarali o proširenju gospodarske suradnje u području industrije, malog i srednjeg poduzetništva, energetike, prometa, kulture, zdravstva, obrazovanja i znanosti.

Na kraju sjednice potpisan je Protokol zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan.

Bilateralni sastanci ministra Habijana zaključni su dio gospodarskog foruma održanog dan ranije u organizaciji Agencije za promociju izvoza i investicija Republike Arebajdžan i Hrvatske gospodarske komore, na kojem je sudjelovao niz predstavnika hrvatskih i azerbajdžanskih kompanija iz područja energetike, prehrambene i farmaceutske industrije, građevinskog sektora, a kao nastavak na posjet predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Azerbajdžanu u studenom prošle godine, priopćeno je iz Ministarstva.

Habijan je istaknuo prijateljske i partnerske odnose između dviju zemalja koji se ovim sastancima žele ojačati, a gospodarska suradnja podići na višu razinu. "Uvjeren sam kako će ovi razgovori i susreti značajno doprinijeti našim bilateralnim odnosima i otvoriti nove prilike za trgovinu, investicije, odnosno ekonomsku suradnju”, izjava je Habijana prenesena u priopćenju.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz