Gredelj popravlja vagone za Željeznički prevoz Crne Gore

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_134048612.jpg

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i Željeznički prevoz Crne Gore iz Podgorice sklopili su novi ugovor.

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i Željeznički prevoz Crne Gore iz Podgorice sklopili su novi ugovor o popravku šest putničkih vagona, koji je rezultat provedenog međunarodnog javnog nadmetanja, izvijestili su u petak iz Gredelja.

Ne navodeći vrijednost ugovora, iz Gredelja ističu da je istovremeno iz njihovih proizvodnih pogona prema Crnoj Gori upućeno pet obnovljenih i moderniziranih vagona, koji će uskoro biti uključeni u redoviti željeznički promet.

"Potpisom ovog ugovora nastavljena je dugogodišnja kvalitetna suradnja između Gredelja i Željezničkog prevoza Crne Gore, koji je sklapanjem novoga posla još jednom potvrdio da na kompetitivnom regionalnom tržištu prepoznaje Gredelj kao kompaniju koja je svojim iskustvom, tehnološkim i stručnim resursima kapacitirana za realizaciju ovako zahtjevnih projekata", navode iz Gredelja.

Pojašnjavaju da je u sklopu te suradnje Gredelj za potrebe crnogorskog željezničkog prevoznika tijekom zadnjih nekoliko godina izvršio popravke različite razine složenosti na više od 40 putničkih vagona različitih vrsta, dva elektromotorna vlaka te četiri lokomotive.

"Stoga je realno očekivati da će se taj uspješan trend nastaviti i u idućem razdoblju zaključenjem novih poslova na tržištu Crne Gore", zaključuju iz Gredelja.

 

(Hina)



Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz