Gotovo 250 tvrtki na virtualnom forumu s Rusijom

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_132469673_cr.jpg

Poslovanje s tradicionalno važnim tržištima nastavlja se unatoč koronakrizi, što potvrđuje gotovo 250 prijavljenih tvrtki na online susrete s Rusijom te više od 400 održanih sastanaka. Rusija je važno tržište za hrvatske tvrtke zbog svoje veličine, ali i tradicionalnih poslovnih odnosa među gospodarstvenicima.

Poslovanje s tradicionalno važnim tržištima nastavlja se unatoč koronakrizi, što potvrđuje gotovo 250 prijavljenih tvrtki na online susrete s Rusijom te više od 400 održanih sastanaka, izvijestila je u četvrtak HGK.

"Klasični načini pronalaska poslovnih partnera – sajmovi, delegacije, individualni sastanci – trenutno su onemogućeni. No, gospodarstvu izazovi i izvanredne situacije nisu nepoznat pojam", kazao je predsjednik HGK Luka Burilović u povodu drugog izdanja projekta umrežavanja hrvatskih tvrtki s njihovim inozemnim partnerima, održanoga putem online platforme HGK "Go Global-Go Virtual", uz podršku Europske poduzetničke mreže (EEN). Dodao je kako posao ide dalje novim kanalima, što potvrđuje i gotovo 250 tvrtki prijavljenih na virtualni forum s Rusijom.

Burilović je istaknuo da je Rusija važno tržište za hrvatske tvrtke zbog svoje veličine, ali i tradicionalnih poslovnih odnosa među gospodarstvenicima.

Jedna od tvrtki koja je dugo prisutna u Rusiji je Klimaoprema, čiji predsjednik Uprave Sergio Galošić ističe kako im je otvaranje tvrtke u Rusiji uvelike olakšalo poslovanje i realizaciju projekata na ruskom području. Što se tiče poteškoća poslovanja na tržištu Rusije zbog korone, ističe da su najveći problemi bili pomicanje projekata i nemogućnost putovanja njihovih stručnjaka na područje Rusije.

Na forumu je sudjelovala i tvrtka Grgurić koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija i dijelova od nehrđajućeg čelika. Trenutno su u fazi upoznavanja s potencijalnim naručiteljima te ističu da su ostvarili pozitivne kontakte.

"S obzirom na naš cilj širenja baze klijenata i internacionalne suradnje, platforma Go Global pridonijela je u svakom pogledu,“ rekao je direktor tvrtke Ivo Grgurić.

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji Tomislav Car osvrnuo se na dimamiku hrvatsko-ruskih odnosa koja, kako je rekao, ima uzlaznu liniju, kako u susretima raznih državnih predstavnika, tako i u kulturnim projektima, akademskoj suradnji, decentraliziranoj suradnji između raznih gradova i regija te u hrvatsko-ruskom poslovnom forumu.

Inicijativu HGK pozdravio je i izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov, koji je naglasio da su mogućnosti za jačanje suradnje velike uz institucionalnu podršku s hrvatske i ruske strane.

Azimov je pozvao ruske tvrtke da sudjeluju u razgovorima i pronađu svoje partnere u Hrvatskoj.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz