Feravinu stižu prve narudžbe iz inozemstva nakon sudjelovanja na sajmu ProWein u Düsseldorfu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_100693765.jpg

Predstavnici Feravina vratili su se sa sjajnim vijestima sa sajma ProWein u Düsseldorfu. Kako ističu iz te vinarije, narudžbe im stižu od novih partnera iz Njemačke, Danske, Belgije i Nizozemske.

Predstavnici Feravina vratili su se sa sjajnim vijestima sa sajma ProWein u Düsseldorfu. Kako ističu iz te vinarije, narudžbe im stižu od novih partnera iz Njemačke, Danske, Belgije i Nizozemske.

Inače, valja navesti, ovaj najveći europski sajam posjećuju uvoznici iz cijelog svijeta koji pokazuju sve veće zanimanje za hrvatska vina. Osobito su im zanimljive sorte poput frankovke i graševine koje upravo u podrumu Feravina u Feričancima daju odlične rezultate.

„Potencijalni partneri na Proweinu sjajno su reagirali na naša vina, njihovu kvalitetu, ali i dizajn novih etiketa linija Miraz i Dika. Veliki je uspjeh kad na ovakvom sajmu na kojemu nastupa više od 6.600 izlagača uvoznici uopće pokažu zanimanje za vaša vina, a kad vam najave nove narudžbe, imate razloga za slavlje. Na sajmu smo se povezali s proizvođačima frankovke iz Austrije, koja je svojevrsna prijestolnica ove sorte. Radeći usporedbe možemo biti ponosni na postignute rezultate naše Frankovke, sorte po kojoj je Feravino sve prepoznatljivije u svijetu“, ističe Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina.

Osim vinima, hrvatski vinari privlačili su pozornost i novim dizajnom štanda Udruženja vinarstva HGK-a koje je u Düsseldorf dovelo 18 hrvatskih proizvođača, a nakon Proweina uslijedio je put u New York na kojemu se, također u organizaciji Udruženja vinarstva HGK-a, upravo predstavljaju hrvatski vinari.

Feravino trenutno izvozi u 15 zemalja svijeta - Njemačku, Francusku, Nizozemsku, Englesku, Irsku, Estoniju, Švicarsku, Poljsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Rumunjsku, SAD, Meksiko i Japan.

Najviše se vina izvozi u Njemačku, Francusku, Nizozemsku, SAD i Srbiju, a planira se povećanje udjela izvoza sa sadašnjih 15 na 40 posto ukupne prodaje.

(Glas Slavonije)

Vijesti iz medija | Strana tržišta i prilike