Ericsson Nikola Tesla dobio posao u Kazahstanu

Slika /slike 1/Zdravlje/P-H20160218000228.jpg

Kazahstansko ministarstvo zdravstva i socijalnog razvoja potpisalo je s kompanijom Ericsson Nikola Tesla (ENT) ugovor vezan uz informatizaciju zdravstvenog sustava, vrijedan 150 milijuna kuna.Tim ugovorom dodatno je potvrđeno vodstvo Ericssona NT u kompleksnim ICT rješenjima u poslovnom segmentu zdravstva, kao i strateška uloga u ovom području.

Kazahstansko ministarstvo zdravstva i socijalnog razvoja potpisalo je s kompanijom Ericsson Nikola Tesla (ENT) ugovor vezan uz informatizaciju zdravstvenog sustava, vrijedan 150 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz Ericssona NT.

Kazahstanu, koji je po površini deveta država u svijetu sa 17 milijuna stanovnika, bit će isporučeno napredno programsko rješenje i usluge vezane uz informatizaciju nacionalnog zdravstvenog sustava. Implementacija, koja uključuje analizu, projektiranje, prilagodbe lokalnim potrebama i instalaciju trajat će oko godinu dana, a usluge podrške tri godine.

Navedeni ugovor omogućit će Ministarstvu zdravstva i socijalnog razvoja Kazahstana te povezanim zdravstvenim institucijama uvođenje međunarodnih standarda i podršku u ključnim reformama zdravstvenog sektora. Ta platforma, kako se navodi u priopćenju, ima mogućnost integrirati postojeće sustave te omogućiti integraciju budućih sustava na temelju međunarodnih standarda.

U sklopu ugovora bit će izgrađen nacionalni sustav elektroničkog zdravstvenog kartona te sustav za poslovnu inteligenciju. Uvođenje umreženog informacijskog sustava zdravstvene skrbi na nacionalnoj razini rezultirat će poboljšanom učinkovitošću i kvalitetom u upravljanju sustavom zdravstva te pristupom pouzdanim i pravovremenim zdravstvenim informacijama.

Cjeloviti informacijski sustav zdravstvene skrbi omogućit će građanima različite nove usluge i informacije iz područja zdravstva putem Portala za pacijente te kvalitetniji i sigurniji sustav zdravstva, a liječnicima će pružiti pomoć u kliničkom odlučivanju.

Predsjednica ENT Gordana Kovačević je istaknula kako su sretni zbog potpisivanja ovog važnog ugovora u propulzivnom području eZdravstva. "Tim ugovorom dodatno potvrđujemo naše vodstvo u kompleksnim ICT rješenjima u poslovnom segmentu zdravstva, kao i našu stratešku ulogu u ovom području. Ovo je izvrsna prilika koja nas motivira da svojim rješenjima, proizvodima i uslugama, kao i našim inovativnim timovima, doprinesemo u tako značajnom projektu. Na ovaj način, donosimo novu kvalitetu i vrijednost u zdravstveni sustav Republike Kazahstan", kazala je Kovačević.

(Hina)
 

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz