Ekstra djevičansko maslinovo ulje Chiavalon „Ex Albis“ uvršteno u TOP 25 maslinovih ulja svijeta

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_115229260.jpg

OPG Chiavalon je s ekstra djevičanskim Ex Albis nastupio samo na četiri od četrnaest natjecanja no rezultati su bili iznimno dobri te su omogućili da to ulje prikupi veliki broj bodova i da se uvrsti u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja.

Istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Chiavalon „Ex Albis“ uvršteno je u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja.

Organizacija „World best olive oils“ petu godinu zaredom sastavlja rang-listu najboljih svjetskih proizvođača ekstra djevičanskoga maslinova ulja na temelju rezultata ostvarenih na 14 najvećih svjetskih natjecanja.

OPG Chiavalon je s ekstra djevičanskim „Ex Albis“ nastupio samo na četiri od četrnaest natjecanja koja se uzimaju u obzir prilikom definiranja rang-liste najboljih, no rezultati su bili iznimno dobri te su omogućili da to ulje prikupi veliki broj bodova i da se uvrsti u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja na 18. mjestu.

"Ova nagrada je najveći uspjeh koji je naša obitelj ostvarila u dosadašnjem radu, to je rezultat rada, strasti i odricanja cijele obitelji posljednjih 19 godina, prije koliko sam još kao 13-godišnjak zasadio naših prvih 100 maslina. Danas obrađujemo 7500 maslina, izvozimo trenutačno u 12 država svijeta, a ovo priznanje nam donosi još veću, neprocjenjivu, vidljivost na svjetskom tržištu", izjavio je novinarima istarski maslinar Sandi Chiavalon i dodao da je ta nagrada ujedno i velika promocija Istre u svijetu.

Naime, pošto je ugledni vodič Flos Olei ove godine Istru proglasio najboljom svjetskom maslinarskom regijom, tom je nagradom i Chiavalon kao proizvođač pridonio promociji Istarske županije u svijetu.

(Hina)

Vijesti iz medija | Uspješne priče