Dubrovačka turistička ponuda predstavljena u Parizu

Slika /slike 1/Kultura/dubrovnik.jpg

U sklopu nogometnog prvenstva EURO 2016 u francuskom glavnom gradu Parizu, započeo je promotivni projekt Obala Europe na kojemu se predstavio Dubrovnik s svojom turističkom ponudom.

U sklopu nogometnog prvenstva „EURO 2016“ u francuskom glavnom gradu Parizu, 18.lipnja započeo je promotivni projekt “Obala Europe”, na kojemu se od 20.- 21. lipnja predstavio Dubrovnik sa svojom turističkom ponudom. U organizaciji TZ grada Dubrovnika, glazbeni je program izvela Klapa Kaše, a dubrovačke slatkiše i promotivne materijale posjetiteljima dijelile su Sandra Milovčević i Doris Milidragović, iz TZ grada Dubrovnika, odjevene u konavoske narodne nošnje.

Cijeli projekt se odvija na vrlo poznatoj pariškoj esplanadi ispred gradske vijecnice (Hotel de Ville) gdje sve 24 zemlje sudionice nogometnog prvenstva mogu predstaviti svoju kulturnu i turističku dimenziju. Riječ je o vrlo frekventnoj lokaciji u neposrednoj blizini popularne gradske četvrti Marais i slavne katedrale Notre Dame odnosno Latinske cetvrti, na kojoj se do završetka 10.srpnja, očekuje više od tri milijuna posjetitelja.

Predstavljanje Hrvatske organizira Glavni ured HTZ-a, koji u realizaciji projekta surađuje s Ministarstvima turizma, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova te Ministarstvom kulture i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

U posebno uredjenom prostoru „hrvatskog paviljona“ informativno osoblje HTZ-a posjetiteljima će od 18. lipnja do 10.srpnja svakog dana od 13 – 22h pružati informacije o cjelokupnoj hrvatskoj turističkoj ponudi. U istom prostoru prikazivat će se i promotivni filmovi hrvatskih destinacija, a u suradnji s partnerima, organizirati ce se i nagradne igre putem socijalnih mreza s vrijednim nagradama (all inclusive boravci u hrvatskim hotelima, povratne avio karte.. ), dijeliti brošure iz edicije Hrvatske turističke zajednice, razglednice s potpisima hrvatskih igrača te suveniri HTZ-a odnosno HNS-a.

Prvog dana dubrovačkog nastupa hrvatski paviljon posjetili su predstavnici Grada Pariza Sanchez Ruivo, zadužen za EU pitanja i Jean Francois Martins, zadužen za sport i turizam u gradskoj upravi Pariza, kao i predstavnici hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

(PoslovniPuls)



Vijesti iz medija | Strana tržišta i prilike