DOK-ING robotski rudarski strojevi predstavljeni u JAR-u

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_157152221_cr.jpg

Hrvatska tvrtka DOK-ING predstavila je svoju inovativnu flotu robotskih strojeva za rudarstvo, na sajmu Electra Mining Africa koji se održava u Južnoafričkoj Republici. DOK-ING-ovi NRE strojevi, odnosno Narrow Reef Equipment, jedini su niskoprofilni, potpuno elektrizirani rudarski roboti u svijetu.

Hrvatska tvrtka DOK-ING predstavila je svoju inovativnu flotu robotskih strojeva za rudarstvo, na sajmu Electra Mining Africa koji se održava u Južnoafričkoj Republici.

DOK-ING-ovi NRE strojevi, odnosno Narrow Reef Equipment, jedini su niskoprofilni, potpuno elektrizirani rudarski roboti u svijetu.

"Afrika je, kao kontinent s iznimno razvijenom rudarskom industrijom, jedno od najznačajnijih područja poslovnog interesa DOK-ING-a. Stoga smo uvijek entuzijastični kad predstavljamo svoj rudarski program. Ovogodišnje izdanje sajma u Johannesburgu okupilo je nekoliko stotina izlagača, a sudeći prema reakcijama posjetitelja, DOK-ING se uspio istaknuti u tako velikoj konkurenciji. Vjerujem da će ova razmjena znanja i iskustava s kolegama iz branše vrlo brzo uroditi novim partnerstvima i projektima", naglasio je Tom Sertić, direktor tvrtke DOK-ING Africa, južnoafričke tvrtke kćeri hrvatskog DOK-ING-a.

Electra Mining Africa jedna je od najprepoznatljivijih manifestacija ovoga tipa te svjetski priznata platforma za kupce i dobavljače u sektoru inženjerstva i rudarstva. Jubilarno 50. izdanje ove manifestacije okupilo je značajan broj najzvučnijih kompanija iz područja rudarstva, elektrotehnike, automatizacije, proizvodnje, energije i transporta.

"Ovakvi prestižni sajmovi izvrsna su prilika za predstavljanje našega bogatog portfelja i napredne tehnologije koje nudimo svojim kupcima. Ponosni smo što smo kao hrvatska kompanija inovacijski lider u ovoj specifičnoj branši, a upravo na afričkom kontinentu, poznatom po rudnom bogatstvu, vidimo svoje najvažnije tržište. Naši revolucionarni NRE strojevi već se rabe u redovnom poslovanju rudnika upravo na jugu Afrike te se nadamo kako će nam aktualni sajam olakšati put do novih kupaca s ovog područja. Južnoafrička Republika mjesto je susreta novih trendova kojima mi u DOK-ING-u uvijek iznova stremimo", istaknuo je Luka Petro, voditelj rudarskog programa DOK-ING-a.

Tijekom pet dana ovogodišnjeg izdanja 650 kompanija iz različitih industrija povezalo se s nekoliko tisuća zainteresiranih posjetitelja kojima su stručnjaci imali prilike pobliže prezentirati tisuće inovativnih proizvoda, usluga, sustava i tehnologija

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz