Deset tvrtki iz Hrvatske na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/rimac auti.jpg

Deset tvrtki iz Hrvatske našlo se ove godine na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi, a najbolje plasirani su Rimac Automobili, koji su na desetome mjestu.

Deset tvrtki iz Hrvatske našlo se ove godine na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi, a najbolje plasirani su Rimac Automobili, koji su na desetome mjestu, izvijestili su iz zagrebačkog ureda Deloittea.
 
Ljestvica 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi rangira tvrtke prema najbržem rastu prihoda u razdoblju od četiri uzastopne godine te se ljestvica za 2017. godinu temelji na analizi prihoda ostvarenih od 2013. do 2016. godine, a u kategoriji "Zvijezde u usponu" su tvrtke koje su prekratko aktivne te je za njih uvjet prihod veći od 30.000 eura ostvaren u svakoj od posljednje tri promatrane godine (2014.-2016.).
 
Rast prihoda srednjoeuropskih tehnoloških tvrtki i dalje se ubrzava - 50 najbrže rastućih postavilo je novu rekordnu prosječnu stopu rasta od 1.127 posto. To je druga godina zaredom u kojoj je prosječan rast veći od 1.000 posto, navode iz Deloittea.
 
Na ovogodišnjoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi su tvrtke iz 11 zemalja, od kojih je u glavnoj kategoriji najviše njih, 19, iz Poljske, a druga zemlja s najvećim brojem plasiranih tvrtki je Hrvatska s njih 8 u glavnoj kategoriji i 2 u kategoriji "Zvijezde u usponu".
 
Najbolje rangirana hrvatska tvrtka ove je godine Rimac Automobili, iz sektora čistih tehnologija i energetike, koja je deseta na ljestvici s rastom od 1.059 posto.
 
Tvrtka Code Consulting je na 22. mjestu s rastom od 545 posto, Telum je 25. s rastom od 520 posto, Profico 28. s rastom od 466 posto, Undabot 35. s rastom od 421 posto, Hangar 18 je na 40. mjestu s rastom od 368 posto, Gauss je na 45. mjestu s rastom od 347 posto i Infinum na 49. mjestu s rastom od 315 posto.
 
U kategoriji "Zvijezda u usponu" iz Hrvatske na drugom je mjestu Q tvrtka za digitalna rješenja s rastom od 2.246 posto te Merit Media na devetom mjestu s rastom od 712 posto.
 
Osim što je najbolje plasirana hrvatska tvrtka na listi 50 najbrže rastućih, Rimac Automobili je i jedina tvrtka iz sektora čiste tehnologije i energetike koja je ostvarila plasman u cjelokupnom natječaju na razini srednje Europe, navode iz Deloittea.
 
Nove tvrtke koje su ostvarile plasman na listi 50 najbrže rastućih su Code Consulting, Profico te Undabot, koje su osnovane 2012. godine, a novaci iz kategorije "Zvijezda u usponu" Q i Merit Media osnovani su 2013. godine.
 
Rimac Automobili, Telum, Hangar 18 i Gauss ostvarili su plasmane i prošle godine, a Infinum je ove godine kao povratnik ostvario fantastičan četvrti plasman na Deloitteovu natječaju nakon 2015., 2014. te 2013. godine, ističe se u priopćenju.
 
Vodeća tvrtka na listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi ove je godine češka tvrtka za on-line rezervacije letova Kiwi.com. Na drugom je mjestu litavska tvrtka za pametna tehnološka rješenja u sportu Deeper, a treće je mjesto zauzela češka tvrtka Prusa research.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz