Delegacija Krapinsko-zagorske županije posjetila Kosovo

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Delegacija Krapinsko-zagorske županije posjetila je 17. i 18. ožujka Republiku Kosovo. Cilj posjeta bio je predstaviti izvozne mogućnosti Krapinsko-zagorske županije, mogućnosti suradnje županije i kosovskih institucija vezano uz inovacije i razvojne agencije.

Delegacija Krapinsko-zagorske županije (KZŽ), predvođena županom Željkom Kolarom, posjetila je 17. i 18. ožujka Republiku Kosovo na poziv ministra inovacija i poduzetništva RK Besim Beqaja, koji je 21. siječnja ove godine prisustvovao otvaranju Ureda Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) u dvorcu Bačak u Zaboku.

Tijekom boravka na Kosovu sastali su se s ministrom inovacija i poduzetništva Kosova, Besimom Beqajem, ministrom gospodarskog razvoja, Valdrinom Lukom, te su posjetili Inovacijski centar Kosova u Prištini i novi Park za inovaciju i trening u Prizrenu.

Cilj posjeta bio je predstaviti izvozne mogućnosti KZŽ, mogućnosti suradnje županije i kosovskih institucija vezano uz inovacije i razvojne agencije. Također je bilo riječi i o suradnji u okviru novoosnovanog Ureda Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela koje ima sjedište u KZŽ.

Boravak su završili posjetom hrvatskoj zajednici u Janjevu, gdje je KZŽ dala donacije Župi sv. Nikole, Hrvatskoj udruzi mladih Janjevo i Hrvatskoj udruzi sv. Nikole.

(MVEP)



 



Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz