Danas posluju u 15 država svijeta, a za ovu godinu najavljuju izlazak na još jedno veliko tržište

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_157152221_cr.jpg

Glavni adut tvrtke Surf'n'Fries je vrlo jasno pozicioniranje branda i specijalizacija za jedan segment. Za ovu godinu najavljuju i ulazak na indijsku gastro scenu,  što će im biti 64 svjetska poslovnica. 

Povodom otvaranja novog fast food bara Surf'n'Fries u Kuvajtu, suvlasnik tvrtke Andrija Čolak istaknuo je kako Surf'n'Fries, koji je prije devet godina otvorio prvi shop u Rijeci, osim Hrvatske danas posluje u 15 zemalja svijeta, a za ovu godinu najavljuju i ulazak na indijsku gastro scenu. To bi im ujedno bila i 64 svjetska poslovnica. 

Govoreći o prvim reakcijma na novi objekt u Kuvajtu kako su reakcije točno ono što žele kada otvaraju tržiste, dućan je od prvog dana odlično profunkcionirao, kupci stanu u red i kada dobiju proizvod im se jasno vidi osmjeh na licu, jer tako sto do sada nisu vidjeli. Ono najljepše za vidjeti je kada se vraćaju nazad s prijateljima da im pokazu "taj novi pomfrit". Da evo ovaj shop u Kuvajtu ima svega 12,5m2 što je nevjerojatno malo, ali vodeni iskustvom s objektima u formatu "foodtrucka" koje imamo u Njemačkoj i Irskoj smo uspjeli posložiti vrlo funkcionalan shop. Nekad ta veličina daje čar konceptu jer je ljudima simpatično kako netko iz tako malenog dućana može posluživati tako zanimljiv proizvod i u takvim količinama, naglasio je Čolak.

Surf’n’Fries postoji gotovo 10 godina, a glavni adut je jasno pozicioniranje branda i specijalizacija za jedan segment. Također, uvije se gledalo da se ima najveću moguću kvalitetu po pitanju hrane koja se poslužuje. Osim toga, trudili su se biti maksimalno fleksibilni prema franšizerima pa su se tako trudili uvijek inovirati formate dućana od klasičnog fiksnog pa preko mobilnih ili shop-in-shop verzija, međutim moralo su biti oprezni da kada se "savija" brand da ga se ne izdeformira. U konačnici: pozicioniranje, inovacija, kreativnost, kvaliteta i fleksibilnost.

Govoreći o Hrvatskoj, Čolak je naglasio kako je ona dobra za dvije stvari, jedna je da je dobra kao tržište za testiranje koncepta i učenje, drugo je da radi turizma može biti dobra za promociju koncepta stranim tržištima. 

(Poslovni dnevnik)

Pisane vijesti