Dan hrvatskog turizma u Moskvi

Slika /slike 1/Turizam/htz.jpg

Uz HTZ, na Danu hrvatskog turizma u Moskvi sudjeluju i turističke zajednice Zagreba, Crikvenice, Kvarnera, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije, ali i tvrtke kao što su Croatia Airlines, Valamar Riviera, Falkensteiner hotels and residences, Katarinaline, Zračna luka Zadar i drugi.

Dan hrvatskog turizma okupio je u četvrtak u Moskvi brojne uzvanike iz ruskog javnog i političkog života, a u poslovnom je dijelu programa sudjelovalo 35 hrvatskih i više od sto ruskih turističkih subjekata, izvijestili su iz Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

HTZ je u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Rusiji u Moskvi organizirao Dan hrvatskog turizma, a cilj tog cjelodnevnog događaja je proširenje postojeće suradnje te prezentacija ukupne hrvatske turističke ponude na ruskom tržištu, navodi se u priopćenju.

Na Danu hrvatskog turizma u Moskvi je i ministar turizma Gari Cappelli, koji se sastao i sa zamjenikom ministra ekonomskog razvoja zaduženim za sektor turizma Sergejem Sergejevićem Galkinom, kao i Sergejem Čerjominom, ministrom u gradskoj vladi Moskve i šefom Odjela za vanjsko-ekonomsku djelatnost i međunarodne odnose. Cappelli je tom prigodom istaknuo i pozitivne hrvatsko-ruske odnose te naglasio važnost ruskog tržišta, ističući kako je Hrvatska svake godine sve popularnija među gostima iz Rusije.

Kako se prenosi u priopćenju, Galkin je poručio kako Hrvatska geografski nije velika zemlja, ali je strateški interesantna i za investicije u turizmu, kao i odmorišna destinacija Rusa s obzirom da nudi sve što ruski turisti traže, prije svega sigurnost i kvalitetu ponude.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglasio je važnost novog pristupa u promociji i odnosima s partnerima na ruskom tržištu. Istaknuo je i kako je Hrvatska u prošloj godini zabilježila 14 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja ruskih gostiju u odnosu na godinu ranije, dok se u ovoj godini očekuje da će porast ruskih turista u Hrvatskoj premašiti taj postotak.

Dan hrvatskog turizma u Moskvi cjelodnevno je događanje u okviru kojeg je održan i panel "Novi trendovi i potencijali hrvatskog turizma u Rusiji", poslovna radionica na temu općeg, nautičkog i zdravstvenog turizma, na kojoj je sudjelovalo više od 135 ruskih i hrvatskih turističkih poslovnih subjekata.

Također se u posebno osmišljenom programu predstavljaju hrvatska eno-gastronomska ponuda, hrvatska kultura i moda, u zabavom dijelu programa očekuje se dolazak diplomata iz zemalja EU u Moskvi, predstavnika Moskve, Trgovačke komore Ruske Federacije, ruskog Ministarstva vanjskih poslova, izaslanika ruske Dume.

Uz HTZ, na Danu hrvatskog turizma u Moskvi sudjeluju i turističke zajednice Zagreba, Crikvenice, Kvarnera, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije, ali i tvrtke kao što su Croatia Airlines, Valamar Riviera, Falkensteiner hotels and residences, Katarinaline, Zračna luka Zadar i drugi.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz