Cammeo s 50 vozila i 150 vozača osvaja Prag

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_n193508120_cr.jpg

Cammeo u voznom parku trenutno ima više od 900 vozila i ukupno zapošljavaju više od 1400 ljudi. Prag je Cammeov 40. grad, a Češka četvrto tržište, nakon domicilne Hrvatske te iskoraka u Sloveniju i Srbiju.

Čak i kad jedan veliki hrvatski poduzetnik želi 'otvoriti' u globalnim razmjerima atraktivno te tijekom cijele godine visoko posjećeno turističko tržište - što je primjerice Prag, glavno pitanje postaje model, zatim operacionalizacija, razina potrebne investicije i ljudskih resursa na koje se može računati. 

Sve to je iza njih, pokazuje primjer novog poslovnog širenja najvećeg regionalnog taxi prijevoznika, dakle zagrebačke tvrtke Taxi Cammeo. U kompaniji u vlasništvu Vladimira Minovskog, ujedno generalnog direktora, sve je 'posloženo' za novi start i upravo je Prag Cammeov 40. grad, a Češka četvrto tržište, nakon domicilne Hrvatske te iskoraka u Sloveniju i Srbiju.

Unazad četiri godine Cammeo vozi Renaultov podbrend Dacia Logan - u voznom parku trenutno je više od 900 vozila, a kako ukupno zapošljavaju više od 1400 ljudi, to znači da s Pragom ostvaruju povećanje od oko 5,5% u broju vozila i oko 11% mjereno brojem zaposlenika, a produktivnost će se tek pokazati. Novi projekt dio je dugogodišnje suradnje s UniCredit Leasingom, s kojim nastavljaju suradnju na planovima širenja, uz poštivanje načela ekološke osviještenosti.

U Ljubljani su započeli proces elektrifikacije tamošnje flote, i kako se rezultati inovacije u praksi pokazuju i ekonomski opravdanima, planiraju u što skorije vrijeme tim procesom obuhvatiti cijelu slovensku flotu (Maribor, Celje i Kopar). Za razliku od Hrvatske gdje postoje izvjesna administrativna ograničenja, u Sloveniji su poticaji neograničeni, zbog čega je i poslovno okruženje pogodnije za bržu zamjenu flote.

Unatoč tome, Minovski naglašava kako su aktivnosti na elektrifikaciji vozila na hrvatskom tržištu također pokrenute, odnosno električna vozila za Zagreb su naručena i do ljeta ih čeka testna vožnja. Također, iako ne krije zadovoljstvo zbog dolaska na novo tržite, kako nam kaže, tu nije kraj u ovoj godini što se time Cammeove ekspanzije.

(Poslovni dnevnik)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz