Croatia Airlines i Lufthansa Technik produžili suradnju

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/CA i LT.jpg

Croatia Airlines produžio je dva dugotrajna ugovora s Lufthansom Technik, jednom od najvećih svjetskih kompanija na području tehničkog održavanja zrakoplova, a riječ je o ugovorima koji se odnose na podršku floti zrakoplova Airbus Croatia Airlinesa.

Croatia Airlines produžio je dva dugotrajna ugovora s Lufthansom Technik, jednom od najvećih svjetskih kompanija na području tehničkog održavanja zrakoplova, a riječ je o ugovorima koji se odnose na podršku floti zrakoplova Airbus Croatia Airlinesa, izvijestila je u ponedjeljak Uprava domaće aviokompanije.

Ugovor o podršci za sve komponente produžen je na razdoblje od sedam godina, a ugovor koji pokriva pomoćne pogonske jedinice na pet godina. Također, Croatia Airlines postaje korisnik digitalne platforme Aviatar društva Lufthansa Technik.

Tehnički direktor Croatia Airlinesa Davor Bujan rekao je prigodom produženja ugovora da je Croatia Airlines prepoznat u svijetu kao sigurni avioprijevoznik i to zahvaljujući visokoj stručnosti zrakoplovno-tehničkog osoblja.

Viši izvršni rukovoditelj prodaje Lufthanse Technik za Europu Jens Henningsen naglasio je da je produženjem ugovora Croatia Airlines ponovno pokazao dugogodišnje povjerenje u Lufthansu Technik.

Korištenjem platforme Aviatar, neovisne i otvorene digitalne platforme Lufthanse Technik namijenjene zrakoplovnom sektoru koja sadrži odabrane proizvode i rješenja, Croatia Airlines dodatno će povećati pouzdanost i dostupnost svojih zrakoplova.

Lufthansa Technik partner je u održavanju zrakoplova našeg avio prijevoznika još od 1992. godine kada je, na temelju ugovora o integriranoj tehničkoj podršci, počela pružati podršku floti Boeinga 737.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja