Coca-Cola dizajnirala posebnu bocu s vizurom Dubrovnika

Slika /slike 1/Turizam/shutterstock_82679599_cr.jpg

Uz naš grad, na bočicama popularnog napitka čija tradicija traje već 130 godina, nalaze se još Rim i London.

Posebno dizajnirana i stilizirana bočica Coca-Cole s vizurom Dubrovnika koja će se u prodaju naći početkom srpnja predstavljena je u Lazaretima u ponedjeljak, 27. lipnja.

Uz naš grad, na bočicama popularnog napitka čija tradicija traje već 130 godina, nalaze se još Rim i London. Pariz i Venecija primjerice također su sudjelovali u natjecanju, no nisu prošli uži izbor.

„Ovaj poklon je simboličan ali prelijep, jer da bi nešto bilo lijepo ne treba istovremeno biti grandiozno. Baš kako Coca Cola nema bocu od pet litara tako ni Dubrovnik nije grad od pet milijuna stanovnika. Promatramo Coca Colu našim dugoročnim partnerima jer Dubrovnik zaslužuje biti u društvu najvećih svjetskih brandova, što smo brojnim suradnjama posljednjih sedam godina i pokazali“, rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić uz zahvalu predstavnicima hrvatske Coca Cole na „enormno teškom radu kroz proteklih par godina kako bi nagovorili središnji ured u Atlanti da u okviru promotivne aktivnosti izaberu Dubrovnik.

“Regionalni rukovoditelj prodaje Jakša Maganić izrazio je zadovoljstvo što je Grad Dubrovnik prepoznao aktivnosti i podržao njihov cilj. -„Povezali smo jednu od najprepoznatljivijih svjetskih robnih marki i jedan od najvećih simbola Hrvatske. Stali smo uz bok Rimu i Londonu“, kazao je te podsjetio da ovo nije prvi put da se Coca-Cola i Grad Dubrovnik povezuju.

„Već prije 15 godina staklenu bočicu Cole krasila je naljepnica koju su osmislili dubrovački dizajneri, a postotak od prodaje usmjerio se za obnovu Kneževa dvora.“

Od 1. srpnja ovako dizajnirane bočice Cole moći će se kupiti u suvenirnicama i ugostiteljskim objektima na području Dubrovnika.Prototip ove bočice nazvan „Contour“ prvi put se na tržištu pojavljuje 1915. godine. Zahvaljujući svom obliku, prepoznatljivom već na dodir, ova bočica i 100 godina poslije ostaje globalna ikona velikog utjecaja na marketinški dizajn.

(PoslovniPuls)



Vijesti iz medija | Događanja | Uspješne priče