Čak 90 posto drvnih proizvoda izvoze

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_250676278_cr.jpg

Tvrtka Suvenir Arbour iz Sirača većinu proizvoda, čak 90%, izvozi u Francusku, Njemačku i Veliku Britaniju, a Arborov se namještaj može kupiti i u Hrvatskoj. Sav je namještaj visokokvalitetan i radi se ponajprije od drva hrvatskog hrasta i bukve.

Tvrtka Suvenir Arbor u Siraču, čija je djelatnost proizvodnja drvnog namještaja te koja zapošljava osobe s invaliditetom, posjetili su ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Tvrtka, koja ima 61 radnika, od kojih 37 s invaliditetom, se nakon problema 2013. restrukturirala i opet stala na noge. "Država je tvrtku lani pomogla s pet milijuna kuna. Oni su predivan primjer integracije na tržište osoba s invaliditetom", izjavio je Pavić.

U tijeku je gradnja novog skladišta sirovine i dogradnja pilane, a najesen se grade nove proizvodne hale, vrijedne dva milijuna kn.

"Jedinstveni smo po mnogočemu. Jedina smo zaštitna radionica, jedini zapošljavamo više od 60% osoba s invaliditetom i jedina smo tvrtka gdje u tvornicu ulazi mokro deblo, a izlazi gotov proizvod", pohvalio se ravnatelj Alen Baščevan.

Većinu proizvoda, čak 90%, izvoze u Francusku, Njemačku i Veliku Britaniju, a Arborov se namještaj može kupiti i u Hrvatskoj. Sav je namještaj visokokvalitetan i radi se ponajprije od drva hrvatskog hrasta i bukve.

(Poslovni dnevnik)



Vijesti iz medija | Hrvatski izvoz